2009. március 29., vasárnap

Gyurcsány takarodik

Forrás: Index

Ez egy olyan dolog, amit szinte már alig hisz el az ember. Már úgy hozzánk nőtt ez a figura, szinte már-már hungarikum lett. A mutyizós miniszterelnök, aki egy deka reformot nem visz keresztül, de osztja az okosságokat az európai sajtónak a fasiszta Fideszről, meg kiáll az idióta törvényjavaslatok mellett (gyűlöletbeszéd, SZDSZ-es Sándor Klára-féle távoltartási törvény) és aki az emberi jogok jóbarátja, csak a szólásszabadságot nem szereti. Elhagy minket ő, ki szerint a bíróság jobbra húz, és a konzervatív fundamentalizmus rágja az országot.

Megbuktatták a megyei MSZP-sek. Szinte hihetetlen, hogy az eddig zsarolásokkal egyeduralmat elért pártvezér most elmegy, és más lesz helyette. Hogy ki, az a jövő zenéje.

Viszont már itt is van az új jelölt a miniszterelnökségre: Bajnai Gordon, akiről az SZDSZ nem tudja eldönteni, hogy támogassa-e, vagy sem. Ha nem támogatják, akkor bármilyen hihetetlen is, jönnek az előrehozott választások. Vagy legalábbis úgy néz ki, hogy Bajnai után kifutottak az esélyesek.

Teljesül talán a Fidesz régi álma, és e tavasszal már szavazunk?
Elkezdődik az új, de rövid Bajnai-era?
Kit szavaznak ki legközelebb a Házból?

Izgi, nagyon izgi...

2 megjegyzés:

Lombroso írta...

Nekem egy kicsit nehezemre esik elhinni, hogy eltakarodik. Valahogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Azért a "megszűnik a gyurcsány-kormány" nevű pezsgőm be van már hűtve, a kamrában pedig csendben várakozik a "kiesett az SZDSZ a Parlamentből" nevű vörösborom.:) Lesz itt még tivornyázás.:))

stark írta...

Nekem csak egy üveg "lenyúltam a buliból" söröm van otthon, majd azt használom fel a célra.