2009. március 21., szombat

Március 21.

Muszáj idebiggyesztenem az én véleményemet is, mert több dologban is különbözik Starkétól. Először is, én tuti nem kérnék még egy olyan sokkterápiából, mint amilyen a Bokros-csomag volt, mert gyakorlatilag nem élnénk túl. Ennek a fazonnak, aki még a saját MSZP-tagságát is letagadja, egyszerűen nulla a szociális érzéke, 2009-ben pedig már pótvámokat sem lehet kivetni. Simor Andrásnak is az a baja, hogy nagyszerűen meg tudja határozni, hogy mire hány milliárd forint kellene, hogy közgazdaságilag csúcsszuper legyen az ország, az viszont már nem az ő gondja, hogy kiknek a bőrét kéne ehhez hetedszerre is lenyúzni.

Másodszor pedig vannak még további lehetőségek, árnyalatok is. Gyurcsány szilárdan megtartja a pártelnökséget, és ha valóban sikerül maga ellen konstruktív bizalmatlansági indítványt beadnia, akkor pártelnökként ő határozza meg többek között, hogy ki legyen az utód, akit majd irányíthat, további országos népszerűségvesztés nélkül. Kifogja a szelet a 2006 ősze óta a "Gyurcsány a hibás, Gyurcsány monnyon le!" jelszavakból élő Fidesz vitorlájából, és 2010-ben akár még vissza is jöhet. Vagy ha nem ő, akkor majd az ő jelöltje. A választók többségének úgyis rövidtávú a memóriája.
Az is lehetséges alternatíva, hogy a Fidesz és a hozzájuk már csatlakozott "herényi párt" előbb indítványozza a Parlament önfeloszlatását, és többséget szerezve meg is szavazzák. Kérdés, hogy hogyan lavírozik majd az SZDSZ: a biztos bukás elől úgy menekül, hogy újabb koalíciót köt az MSZP-vel, vagy egy előrehozott választásos kampányra nyergel át, mondván, amit nem tudunk meggátolni, annak álljunk az élére? Akár az EP-választásokkal egy időben előrehozott országgyűlési választásokat is tarthatunk. Izgalmas két hét elé nézünk, az biztos, de csodát ne várjon senki. Azért a pezsgő már behűtve figyel a hűtőben, manapság minden alkalmat meg kell ragadni egy kis ünneplésre.;-)

11 megjegyzés:

stark írta...

"Először is, én tuti nem kérnék még egy olyan sokkterápiából, mint amilyen a Bokros-csomag volt, mert gyakorlatilag nem élnénk túl. Ennek a fazonnak, aki még a saját MSZP-tagságát is letagadja, egyszerűen nulla a szociális érzéke, 2009-ben pedig már pótvámokat sem lehet kivetni."

Na ezzel azért vitatkoznék. Ha a Horn-kor életszínvonalával, az akkori gyenge forinttal, és a rendszerváltásból épphogy csak lábadozó gazdasággal kibírtuk a Bokros-csomagot, akkor nem most fogunk belehalni egy másikba.

"Másodszor pedig vannak még további lehetőségek, árnyalatok is. Gyurcsány szilárdan megtartja a pártelnökséget, és ha valóban sikerül maga ellen konstruktív bizalmatlansági indítványt beadnia, akkor pártelnökként ő határozza meg többek között, hogy ki legyen az utód, akit majd irányíthat, további országos népszerűségvesztés nélkül. Kifogja a szelet a 2006 ősze óta a "Gyurcsány a hibás, Gyurcsány monnyon le!" jelszavakból élő Fidesz vitorlájából, és 2010-ben akár még vissza is jöhet. Vagy ha nem ő, akkor majd az ő jelöltje. A választók többségének úgyis rövidtávú a memóriája."

Na ja, azért van rá egy kövér esélyünk, hogy Gyurcsány még kísérteni fog minket egy darabig. Lehet, hogy még a síron túlról is vissza fog járni.:D

MJ írta...

Igen, lehet, hogy nem belehalni fogunk, hanem fellázadni ellene. Ezt ugyanis már idegileg egyre kevésbé bírja a társadalom, főleg most, a gazdasági válság begyűrűzése után.

Gyurcsány politikailag még fiatalnak számít, és egy erős pártelnöki pozícióból simán visszajöhet akkor, amikor akar, ha hitelességre emlékeztető mázzal önti le a távozását.

Rotwein írta...

Engem nem nagyon lepett meg a lemondása, mivel biztosra veszem, hogy nem tért meg Ferencünk erre az utolsó évre. Ez egy végső lépés, hogy a FIDESZ ne kerüljön kétharmados többségbe. Ha engem kérdeztek ebből egy Szili Katalin jelölt lesz, lágy reformok és felkapott, de alapjában véve jelentéktelen javítás az életszínvonalon. Ugyanis egy Bokros a jelenlegi helyzetben kétlem, hogy szimpatikusabb egy Gyurcsánynál, márpedig szerintem senki nem gondoljhatja komolyan, hogy az MSZP a fináléban veti be az országmentő reformokat.

neozsivany írta...

Hálásan köszönöm a miniszterelnöki jelölést, meg az egy szavazatot is:D
Programom ugyan még nincs, de vannak ezzel páran így és ami a szomorú, hogy jóval több szavazattal rendelkeznek:(

neozsivany írta...

Persze ez nem az itteni szavazatokra vonatkozott. BTW, Dobtáras for president!!!

neozsivany írta...

OFF Bázzeg most találtam és muszáj valakivel megosztanom:D
http://iqdepo.hu/dimenzio/28/28-02-04.html

MJ írta...

Úristen, nem bíírom!:D Marsi kőtábla magyar rovásírással, oroszlán, azaz orros lány, mi jöhet még?!:DD

neozsivany írta...

Megmondom. Az úgy volt, hogy a bolygón túli magyarok jöttek rokonlátogatásra, csak eltévedtek a nyomorultak és ezt a szemét cionista zsidóbérenc USA kihasználta és lelőtte őket Roswell fölött...

Lombroso írta...

És hozának őseink delfint és pulit és komondort. És végtelen bölcsességükben láták, hogy ez jó. És ezután lakmározának bárányt és lajhárt és málét és sós ringlit babbal és lajhárt és zsenge gyökereket és gyönge szekereket... Orros lányt nem ettek, mert az nem jó.
Majdnem elsírtam magamat a pulis résznél.:))

http://www.videoplayer.hu/videos/play/186552
http://www.freevlog.hu/video/16145.html
Már ha valaki nem nézné a nyúlontúlt.:)

Névtelen írta...

A Bokros-rajongók azért egy valamiről elfeledkeztek: egy ország nem csak néhány makrogazdasági mutató.

Arról, hogy Bokros milyen pénzügyminiszter lehet vitatkozni, de egy kormányfőnek azért kicsit több mindenhez kéne értenie, vagy ha nem is ért állás foglalnia.
(Egyébként én nem látom Bokros isteni nagyságát, füvet nyírni láthatóan tud, és nem zavarja ha hullik a forgács. Kádár pártjában már ezzel kitűnik, de ettől még szerintem túl sokra becsülik egyesek.)

Mit fog csinálni Bokros a cigánybűnözéssel ezzel párhuzamosan a rendőrséggel, a demográfiai válsággal, az egyre szemtelenedő szomszédokkal, a korrupcióval, a rothadó állami vállalatokkal, a szétvert oktatással, egészségüggyel stb, stb, stb.
Valaki tud valami, hogy egy Bokros-kabinetre ezekre milyen megoldási javaslatai vannak, amit egyébként csak Bokros tud végre hajtani, ugyanazzal a párttal, amellyel GyFnek bele sem sikerült kezdenie?
(Mindezt egy évvel a választások előtt, fél évvel a kampány előtt.)

Ezeket még egy csak fantáziánkban létező deamteam kormány is igencsak izzadva tudná kezelni, viszont jelen felállásba maradna ugyanaz a kontraszelektált pártállami szar, csak a fejébe nyomnánk egy bajuszt.

Nem tudom, a fidesz mennyivel tudna jobbat, de nem látok más lehetőséget. (Egyébként mindegy, mert szvsz úgysem lesz előrehozott választás. Láthatólag a ballib médiának már leadták az ukázt hogy Bokros az istencsászár, őt kell felfuttatni, úgy néz ki vele számolnak.)

Azt egyébként nem hiszem, hogy az mszp akár akarna nyerni 2010ben. Jó lesz nekik egy "erős ellenzéki" lazítás 4 évig, és 2014ben, mikor a fidesz már nyakig szaros vissza tudnak jönni...

MJ írta...

Tata, engem ne kérdezz, én nem vagyok Bokros-rajongó.:)