2009. február 23., hétfő

Az Operabál fantomjai

Forrás: Index

A rendőrség megmutatta ismét, hogy mennyire egy patkány intézmény tud lenni, ha egy kis lökést kap felsőbb körökből. Egy rakás punk tüntetett ugyanis az Operabál ellen, és ezen tettüknek az lett a következménye, hogy megruházták őket is, mint széljobbos megfelelőiket, aztán meg nézhettek maguk elé, hogy mennyire szabad is ez az ország.

"A punkok nagyon idegesítették a rendőröket, mert folyton azt kérdezték tőlük, hogy mi rosszat tettek, miért kellett őket megverni, hiszen nem csináltak semmit. "Azt se tudod megmondani, miért csinálod ezt" - kiabált velük az egyik punk, és tényleg nem tudta megmondani - "csak azért, mert mi nem érünk annyit" - vonta le a következtetést."

Ettől a résztől összeszorult a pici szívem. Megdöbbentő módon az derült ki belőle (OMG!) hogy a gazdagokat másképp kezelik, mint a szegényeket. Te jó Isten, itt valaki spanyol viaszt szart!

A viccet félretéve, nem tartom szakszerűnek a rendőrség fellépését az ügyben (bár erre egy-két súlyos partizán arc biztos mást mondana, és már ilyen-olyan faszságokkal próbálná bizonyítani, hogy a rendőrségnek ilyenkor gerinctörésre is joga van) és igencsak elkeserítő, hogy egy olyan tüntetésnek, amely üzenete nem harmonizál a hatalmi elit gondolatvilágával, erőszakos véget kell érnie.

És akkor most vessünk egy pillantást arra, hogy ezek a szerencsétlen szellemi nyomorékok mi ellen tüntettek.

"Amíg a világválság közepette az elit csak önmagával törődik, és gondtalanul szórakozik, aközben a magyar társadalom szociálisan, morálisan is leépül, rohamosan pauperizálódik és fasizálódik" - írta [1] az ellen-Operabál beharangozójában az ATTAC."

Ó, igen, a fasisztázás szolid bája. Nos, én a punkokat megértem, ha haragszanak a közpénzekből kőgazdaggá lett politikusokra. Az tényleg az ő pénzük is - már ha a punk úriember fizet adót - abból rongyot rázni a válság alatt nem szép dolog. De azért ne basszuk már seggbe a túl gazdagnak ítélt vállalkozót is!

Nézzük azt, hogy mi lenne, ha Európa vállalkozói magukba néznének a punkok "értelmes" szónoklatainak hatására, és felhagynak a rongyrázással. Nincs több BMW, pezsgő és kaviár. Hihetetlenül kibasznának ezzel a gazdagok magukkal, és hatalmas hasznára válnának a szegény munkásnak. Hiszen az Operabálon ivott pezsgőt sem egyszerű munkások palackozzák, hanem bizonyára öltönyös üzletemberek, és így az ő megélhetésük úszik el, ha megszűnik a kereslet a drága pezsgőre. A munkásosztály pedig hurrázva éljenez. Amikor az oroszok megtudják, hogy nem kell több kaviár, a Bajkál-tavon ringó hajókon bizonyára nem szegény halászok kámpicsorodnának el, hanem kőgazdag orosz milliárdosok. A BMW gyárak szerelői az overall alatt meg Armanit viselnek.

Szegény buta punkok nem fogják fel, hogy amikor a rongyrázás ellen tüntetnek, akkor arra bátorítják a gazdagokat - akik valszeg kiröhögik őket - hogy legyenek szívesek hozzájárulni még több munkahely megszűnéséhez és a válság elnyújtásához és még pár százezer európai munkanélkülihez. Pont a kereslet esett vissza, és a mi bátor és zseniális kommunistáink további keresletcsökkentést szorgalmaznak.

Pedig a képlet egyszerű, még a hülyegyerek a lila hajjal is megértené, ha érdekelné. De a rózsaszín kis komcsiutópiában könnyebb hinni.

Pedig a lényeg most pont az lenne, hogy akinek nincs pénze, az spóroljon - és ne, ismétlem, ne vegyen fel hitelt, különösen ne a Providenttől - és akinek meg sok pénze van, az költse. Tök mindegy mire, csak a tőke mozogjon. Különben az egész gazdaság Európa fejére fog rohadni.

***Update by Lombroso:
Itt van egy remek videó, érdemes megnézni, láthatunk benne szellemi fogyatékosokat és anyuci szeme fényeit




2 megjegyzés:

Lombroso írta...

Annyira jó ez a videó, hogy muszáj volt belekontárkodnom a bejegyzésedbe, bocsi. Én a videón nem láttam különösebb brutalitást. A fiatalember, akit letepertek, nem lett megverve, pusztán ellenállt az intézkedésnek, ezért leszerelték és előállították, szerintem arányos módon.
Maga az intézkedés jogszerű volt, mivel megpróbáltak bejutni egy olyan helyre, ahová nem mehetnek be, többek között azért, mert nincsenek meghívva. Hasonló okok miatt lettek Budaházyék elzavarva egy kísértetiesen hasonló helyzetben, azzal a különbséggel, hogy ott a rendőrök nem várták meg azt, hogy az épület kapujában bohóckodjanak.
Amúgy meg kirekesztő vagyok, és kettős mércét alkalmazok: punkok, tehát megérdemlik!:)

MJ írta...

Pár napja hallottam a buszon egy Klub rádiós műsorban - merthogy a buszsofőr azt hallgatta, nekem meg elromlott a fülhallgatóm -, ahogy éppen az Operabál fővédnökét kérdezik telefonon arról, hogy mire fordítják a befolyt hatalmas összegeket. És mire? Karitatív célokra. Ennyit erről.
Egyébként szerintem sokkal többet kaptak volna az illetők a fejükre, ha nem szélsőbalosok, hanem Budaházy-fanok.