2009. február 1., vasárnap

A Párt Szava

Magyarország fővárosa Budapest. A rendszerváltás előtt bizonyára Budapest valami felsőbb hatalommal bírt, onnan jött ki a párt óhaja-sóhaja, amit aztán minden településen a párttitkárok legjobb tudásuk szerint végrehajtottak.

Az MSZP meg néha elfelejti, hogy csak egy "M" betű van a nevében. A másik "M"-et elvitte a Thürmer Gyula. Az MSZP attól függetlenül kiadja a pártukázt, és erre illene ugrani a vidéknek.

Például, ha el kell tüntetni egy - a fővárosi politikusok szerint nemkívánatos - rendőrfőnököt.

Bizony, a cigánytéma kemény dió, ha olyat mondasz, aminek véletlenük köze is van a valósághoz, akkor a kormányzat, és a hozzá tartozó 20-30 ezres magyar hiszterolib réteg hangos sírógörcsökkel írogat leveleket a magyarországi fasizmusról, meg jelentet meg cikkeket a súlyos szegénységről, ami cigányokat ösztökével kényszeríti a bűnözés útjára. És persze, ha már megtetted a bűnös kijelentést, védekezhetsz azzal, hogy te csak tényeket közölsz, az nem számít. Rassziszta vagy. És akkor jön a karhatalom, és Draskovics elvt... miniszter úr, és megmondja, hogy mit szabad, és mit nem. Tehát: rendőrfőnök ne foglalkozzon a valósággal, foglalkozzon az aktuális kormányvéleménnyel, nameg a kedvencemmel: a polkorrekt megfogalmazással.

Az a baj, hogy ha valami polkorrekt, akkor az már nem a pőre valóság, hanem annak az átfogalmazott variánsa.

Magyarul a polkorrektség, mint fogalom, igazából a problémákat takargatni igyekvő hülyeség.

Akárcsak az Indexen megjelent cikk Munk Veronika tollából, amelytől döbbenetesen az az érzésem lett, mintha a Népszabadság, vagy a 168 óra köreiben találtam volna magam. Mellesleg az Index hozzáállását a témához bőven jellemzi, hogy Pásztor Albertet végig csak "cigányozó rendőrkapitány"-ként emlegették. Munk azonban még ennél is tovább megy, olyan érveket durrant el, amitől az ember agyában szétégnek az idegpályák. Az első, kis személyes kedvencem:

"A rendőrkapitány nem beszélt például arról, hogy csinos fiúk, lányok voltak-e az elkövetők, hogy milyen farmer volt rajtuk, ahogy arról sem, néznek-e ezek a bűnözők Dextert, vagy inkább Dr. House-t néznek. Egyedül arról beszélt, hogy a bűnözőket ő egy népcsoporthoz sorolja."

Hát igen, a House megtekintése, vagy a farmer márkája bizonyára nagyon fontos tényező. Hiszen komoly tanulmányok mutatnak arra, hogy Hugh Laurie és a Levi's farmermárka mennyiben befolyásolja a bűnözői hajlamot, míg az országban semmi jel nem mutat arra, hogy a cigányok között egyáltalán lenne olyan, aki köszönőviszonyban lenne a bűnözéssel.

Ez a Munk Veronika a Marsról jött?

"...lehet, hogy az ő nyolc rablásának elkövetői tényleg mind cigányok voltak (mint megtudtuk, ezt a kihallgatáson maguktól vallották be, hiszen jogszerűen ilyen adat nem kérető és nem tartható nyilván), de ennek a ténynek a hangsúlyozásával éppen a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el."

Hazudta el? Pásztor talán felállt az asztalra, és azt mondta, hogy "a cigányok azért bűnöznek, mert ilyen a fajtájuk, nem a szegénység miatt!" Egy lószart, egy tényt közölt, se többet, se kevesebbet. Hol van itt a hazugság? Munk talán utánanézett a miskolci rendőrségi archívumokban, és rádöbbent, hogy itt most egy Pásztor vezetette cigányellenes összeesküvés húzódik?

Egyébként érdekes, havi 15 ezer forint körüli összeget tudok férretenni evésre. Ez kevesebb, mint napi ezer forint. A lakásomban 2-esen megy a konvektor, és hideg van, mert nem bírjuk kifizetni a túl magas gázszámlát. Le vagyok gatyásodva, mégsem bűnözök be. Döbbenet.

"...hiába hangoztatja Draskovics Tibor rendészeti miniszter, hogy sokkal több roma rendőrre van szükség, ha jön ez a rendőrkapitány, és arra utal, hogy márpedig a bűnözés a cigányok vérében van."

"és arra utal" Szerintem meg nem utal. Arról beszéljünk, amit mondott, nem arról, amit szerintünk mondott, meg amit szeretnénk, hogy mondjon. Az ilyen Munk féle önjelölt bőrszínvédők örülnének a legjobban, ha valaki erőszakos akciókba kezdene a cigányok ellen, mert akkor kiálhatnának a mellüket verni, hogy rájuk mekkora szükség van. És tartanák a markukat a hatszámjegyű fizetésért. Szigorúan az adófizetők pénzéből.

"A mindennapos bazmegezéssel egyenértékű szaloncigányozás természetessége, a cigányok molotovkoktélos gyilkolászása [6] és a Magyar Gárda masírozása után egy magas rangú rendőrtiszt miért tartaná kínosnak, hogy nyilvánosan rasszista kijelentéseket tegyen?"

Na itt álljunk meg! A rendőrség kiderítette már, hogy a molotovos támadók uzsorások voltak-e, vagy rasszista indítattású volt a dolog? Mert, ha jól emlékszem, akkor ez a két valószínű lehetőség került szóba. Munk már ennyivel többet tud, mint a magyar rendőrség, vagy csak ennyire nagyon szeretné, hogy azok a szerencsétlen cigányok rasszizmus áldozatai legyenek?

Ennyit erről a cikkről, a többit olvassa el az, akinek gusztusa van hozzá.

Mellesleg döbbenetes, hogy Miskolcon mennyire kiálltak Pásztor Albert oldalán, a fővárossal szemben. Nem csak a helyi és körzeti MSZP nagykutyák, de még a Fidesz is egyetértett abban, sőt, a helyi cigányvajda is arról beszélt, hogy szükségtelen Pásztor áthelyezése. Draskovics, aki tegnap még heveny meggyőződéssel akarta leváltani a "cigányozót" mára már megszelidülten jóváhagyta az országos rendőrfőkapitánynak a vizsgálat megszüntetését. Ez szerintem egy megnyugtató mozzanat, nem azért, mert lehet cigányozni.

Egyszerűen azért, mert legalább láthatjuk, hogy már nem egy végsőkig centralizált, Budapest faszát szopó országocska vagyunk, hanem a vidéknek is van szava az őt érintő kérdésekben. Csak, sajnos, jóval több ilyen példa kéne, hogy a vidék tudja is, hogy ezt megteheti.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

"Egyszerűen azért, mert legalább láthatjuk, hogy már nem egy végsőkig centralizált, Budapest faszát szopó országocska vagyunk, hanem a vidéknek is van szava az őt érintő kérdésekben."

Én nem vagyok ennyire optimista. Pásztor már magyarázkodik, és arra biztatja az embereket, hogy ne menjenek el az érte szervezett tüntetésre. (Akik ennek a tüntetésnek tényleg nagy jelentősséget adtak volna, azok már le is mondták mind.)
Ahhoz képest, hogy semmit nem csinált, csak tényeket közölt, és ahhoz képest hogy Drazsé intézkedése a legszebb 60as éveket igézte, eléggé furcsa, hogy így behúzta a farkát mindenki. A Párt meg tetszeleghet a kegyes uralkodó szerepében. Avagy: Ilyen ember volt Lenin, csak kiszúrta a labdát, pedig a gyerekek közé is lövethetett volna.

A polkorrekt vereséget szenvedett idegenben, de a hazai meccset hozta.

stark írta...

"Én nem vagyok ennyire optimista. Pásztor már magyarázkodik, és arra biztatja az embereket, hogy ne menjenek el az érte szervezett tüntetésre. (Akik ennek a tüntetésnek tényleg nagy jelentősséget adtak volna, azok már le is mondták mind.)"

Naná, hogy erre biztatja a népet, hiszen ki tudja, hogy a tüntetés mennyire durvul el, és mivel Pásztor maradt a rendőrkapitány, ezért szerintem furcsán érintené, ha a saját szimpátiatüntetését kell szétoszlatnia.:D

"Ahhoz képest, hogy semmit nem csinált, csak tényeket közölt, és ahhoz képest hogy Drazsé intézkedése a legszebb 60as éveket igézte, eléggé furcsa, hogy így behúzta a farkát mindenki. A Párt meg tetszeleghet a kegyes uralkodó szerepében. Avagy: Ilyen ember volt Lenin, csak kiszúrta a labdát, pedig a gyerekek közé is lövethetett volna."

Hát ha mindenki behúzta a farkát, akkor elég furcsa, hogy a vizsgálat 24 óra alatt gyorsan le lett zavarva, a Drazsé pedig a '60as éveket idéző intézkedését villámgyorsan engedte visszavonni. Főleg, hogy gyakorlatilag csak a roma rendőröknek, az OCÖ-nek, meg a hiszterolib rétegnek nem tetszett Pásztor, rajtuk kívül mind a helyi Fidesz, mind a helyi MSZP, mind a miskolci és a monoki polgármester, tovább az ORFK is mellette állt. Ha volt itt farokbehúzás, akkor a Drazsé részéről történt, amikor rájött, hogy ez a boszorkányüldözés most mennyire nem fog menni.

"A polkorrekt vereséget szenvedett idegenben, de a hazai meccset hozta."

Mert? A polkorrekt megfogalmazást elhiszi itt valaki? Már amikor látjuk a TV-ben, hogy elloptak 5 méter kábelt a villamossínek fölül, már mindenki vágja, hogy vajh kik voltak, még ha a média tapintatosan hallgat. Az lehet, hogy a kormány erőlteti a polkorrekt tájékoztatást, de az viszont hétszentség, hogy a lakosságnak kb. csak a Gyurcsány és SZDSZ függő hányada eszi meg. Mind a 25%. Ez nem valami nagy fáklyásmenet...

MJ írta...

"az viszont hétszentség, hogy a lakosságnak kb. csak a Gyurcsány és SZDSZ függő hányada eszi meg. Mind a 25%. Ez nem valami nagy fáklyásmenet..."

Főleg nem, ha ezt a hányadot inkább 20% alattinak becsüljük.:P

stark írta...

Ja, lehet 20% alatt reálisabb, de nem akartam szegény srácokat nagyon alábecsülni.:D

Névtelen írta...

mindegy, az idő telik...

és a demográfia számít csak