2009. április 15., szerda

Reklám

Szóval, mint megegyeztünk, bedobok netes reklámot a blogra, és ehhez ugyebár szükséges egy bankszámla. Ugye, már közöltem, hogy Axás bankszámlát fogok nyitni e célra. Mivel azért a másik két szerzőtársam pénze is lesz a bankszámlán, ezért úgy gondoltam, hogy kiírom ide a bankszámla feltételeit, illetve előre leszögezem, hogy ennek a számlának milyen költségei vannak, aztán döntsétek el, hogy legyen-e ez, vagy húzzak a faszba az ilyen szarokkal.

Tehát, először is, van számlanyitási díj, ez 2800 forint lesz. Nem valami szájbakúróan nagy összeg, de én csóró vagyok, szóval lehet arról szó, hogy ezt a zsét harmadoljuk? Na most, a másik: fenntartási díj nincs. Ez külön jó, mivel nem számítok arra, hogy egyszerre túl sok pénz jön, és az szar lenne, ha még a kamatszámítás előtt megenné a pénzünket a fenntartási díj.

Na most, egyetlen rendszeres költség lenne: a bankszámlához járó kártya megújítási díja (2 évente 1000 forint). Igen, jár hozzá egy kártya, ami nálam lesz. Itt a következő kérdés, rám meritek bízni a pénzt, rám a gonosz kis félzsidrák pénzügyi tanácsadóra, aki a szegényeken élősködve gyűjt vagyont (irónia!)? Ugyanis a pénzhez történő internetes hozzáférés azért még kerülne egy pár ezresbe (utólag igényelve 5000 HUF) és amúgy se baszogatnánk azt a pénzt jó pár hónapig, szóval úgy képzeltem el, hogy amúgy is ingyér' kapom havonta a számlakivontatot, és így majd tájékoztatlak titeket az aktuális állásról, így közösen tudunk dönteni arról, hogy mikor arassuk le munkánk gyümölcsét. Amikor úgy döntünk, hogy itt az idő a jól megérdemeltet zsebre rakni, akkor leveszem a pénzt a számláról, és a ti részeteket (2/3-ad) átutalom.

Itt jön a következő pont: a kártyával való pajzánkodás (érts.: pénzfelvétel automatából) 200 HUF-ba kerül. Igen, itt basznak meg azért, mert nem kérnek számlavezetési díjat. Viszont amúgy se vennénk le pénzt erről a számláról, max félévente, szóval ez az évi 200-400 forint annyira nem nagy érvágás.

Összesítve: a bankszámla nekünk (a nyitási díjon felül) nagyjából évi 700-900 forintba kerülne összesen, tehát fejenként 300 forint veszteséget évente kibírunk. Reméljük egy év alatt ennél több lesz azon a számlán.

A bankszámla fontosabb adatai:

Bankszámla devizaneme HUF

Bankszámla kondíciói (Ft-ban)

Kamat/Hozam – nem pénzforgalmi számla (Magánszámla):
Éves kamat 1 – 500.000,- Ft közötti betéti összeg esetén: 7,50%
EBKM mutató: 7,76%
Éves hozam: 7,76%

Kamat/Hozam – nem pénzforgalmi számla (Magánszámla):
Éves kamat 500.000,- Ft feletti betéti összeg esetén a teljes betéti összegre:
Mindenkori MNB
alapkamat
csökkentve 50 bázis
ponttal

Éves kamat: 9,00%
EBKM mutató: 9,38%
Éves hozam: 9,38%

Kamatszámítás: napi
Kamatjóváírás gyakorisága/kamatozás típusa: havi/változó
GIRO átutalási megbízások aznapi teljesítésének határideje banki munkanapokon: 20:00 óra
Átutalási megbízás nyomtatványon való leadásának határideje banki munkanapokon: 17:00 óra
Kamatadó mértéke: 20%

Na, tessék elmondani, hogy ez jó lesz-e, avagy inkább találjak másikat?

6 megjegyzés:

stark írta...

Közben rájöttem, hogy lehet, hogy több értelme lett volna ezt e-mailben elküldeni Lombrosónak, és nem a blogra kiírni, de most mennem kell dolgozni, szóval leszarom.

Lombroso írta...

Ha engem kérdezel, szerintem dícséretes, hogy ennyit foglalkozol az üggyel, de!
Amennyiben megnézed a nézettségi statisztikáinkat, eléggé gyengén muzsikálunk.:) Az átlag olyan 15 körül van naponta, az eddig maximum pedig 103 volt. Amikor megdobódik a nézettségünk, akkor az általában azért van, mert MJ kommentel a vastagbőrön.:) Relatíve kevesen kattintanak a reklámokra, így szerintem a néhány naponta 1-2 centben bízhatnánk. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt jó esetben akár 2 dollárt is össze tudnánk szedni, tehát akár még negatívba is kijöhetünk év végére a járulékos költségek miatt.:)
Nekem van egy számlám, amit az egyetemre tartok fenn (ha kapnék, akkor ide jönne az ösztöndíj, de ilyen problémáim nincsenek), illetve az elmúlt hónapokban havonta be szoktam tenni egy-egy 10ezrest. Lehet erre regisztrálni a reklámbevételeket, és mivel gyakorlatilag semmilyen forgalmat nem bonyolítok, ezért eléggé könnyen el tudnánk különíteni az adott pénzmennyiséget. Év végén pedig osztozunk azon az egy sörön, amit tudunk venni belőle.:)
Na?

stark írta...

Ennyit foglalkozom? Nagyjából 7 perc munka volt ezeket az adatokat felhajtani az Axa honlapról.:D

Jaa, hogy ha már van neked külön bankszámlád, akkor az nyilván ésszerűbb, hiszen annak a kezelési költségét amúgy is fizeted (ha van). Ha OTP-s a bankszámla, akkor megöllek, de attól függetlenül simán küldhetjük oda is a pénzt csak küldd el a bankszámlaszámodat, és akkor letudom az egész reklámbizniszt.

(Mellesleg havi 10.000-et egy bankszámlánál messze jobb helyekre is lehet rakni - és ezalatt nem Szetey Gábor végbelét értem - de ez egy szigorúan a témától elvágó, amolyan szakmai megjegyzés)

Lombroso írta...

Ok, mailben küldöm a bankszámlaszámomat.

stark írta...

Na jó, a tököm ki van. Se gmailes, se freemailes e-mail címet nem fogad el ez a szar. Próbáljátok meg ti.

MJ írta...

Nekem őszintén szólva teljesen mindegy, hogy milyen bankszámla lesz és melyik banknál, ugyanis nem számítok nagy forgalomra.:) Bár, a készülő iwiw-es összeállításomat biztos be fogom harangozni a Vastagbőrön, úgyhogy abból talán még egy csoki ára is kijöhetne.:)