2009. január 8., csütörtök

Hitler Jugend 2.

Íme, ahogyan megjósoltam, parancsoljatok, itt van a kedvenc kis állatkertem (kapcsolat.hu) siráma az agyaggalamb gyilkos gárdáról:

"Kedves Kapocstársak !

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki olvasott, hallott arról, hogy a Magyar Gárda, bár elsőfokon betiltották, másodfokú ítélet meg még nincs, lőgyakorlatot tartott. Igaz, hogy mindezt egy magán-lőtéren tette, de maga a tény, hogy ezt ma Magyarországon egy betiltott szervezet büntetlenül megteheti, felháborító. Néhányan összedugtuk a fejünket, és arra jutottunk, megkérdezzük a köztársasági elnököt.

Azt pontosan tudjuk, hogy egy komoly hangvételű, az aggályainkat, félelmeinket megfogalmazó levélre semmiféle reakció nem lesz. Az ugyanúgy a papírkosárba kerül, ahogy minden más témában az ilyenfajta írások. Ezért arra gondoltunk, hogy gúnyosra vesszük a figurát, és a bánáti bazsarózsa oldaláról közelítjük meg a kérdést.

Ez a nyílt levél három napig lesz itt fent (ha ki nem modizzák). Akik csatlakoztok, egyetértetek a levéllel, gondoljátok végig : a nickneveitek a köztársasági elnöki hivatal tudomására fognak jutni. Kérünk benneteket, ennek tudatában jelöljétek a csatlakozást, egyetértést.

Kérek minden Kapocstársat, aki nem ért egyet, ne csatlakozzon, ez természetesen szíve joga, de ne is küldjön fanyalgó, stb. üzenetet, és a kampány fórumába se írjon ilyesmit. Nem hadakozni akarunk most, nem vitatkozni, hanem megszólítani a köztársasági elnököt.

Köszönjük.

Lévai Júlia Mira, a levél szerzője
Erdélyi Katalin csatlakozó
Kazinczy Ildikó csatlakozó"
És parancsoljatok, a kommancsok humoros levele:

"Nyílt kérdés a Köztársasági Elnök Úrhoz

Tisztelt Elnök Úr!

Tudomásunkra jutott, hogy a Magyar Gárda nevű, félkatonai fajvédő szervezet - mellyel szemben a politika tehetetlennek mutatkozik - éleslövészeten vett részt. A kuruc.infón közzé tett videó szerint a gyakorlatuk hosszú ideig tartott, és meglehetősen nagy zajjal járt (a lövések hangja egészen biztosan meghaladta a l20 decibelt). A gyakorlat színhelye egy mező volt, a közelben fákkal. Feltételezhetjük, hogy a terület ugyanolyan gazdag élővilággal rendelkezik, mint hazánk bármely más, zöld része. Nincs kizárva, hogy bánáti bazsarózsa is terem azon a vidéken. Úgy gondoljuk, a folyamatos felvonulás, dobogás, bunkerépítés és erős zaj elriaszthatja, érzékenyebb fajták esetében károsíthatja az élőlényeket. Például az ott fészkelő madarakat, a talajban élő kisemlősöket, köztük védett ürgéket (melyeket a romák csak büntetés terhe alatt fogyaszthatnak el ínségeledelként), s egyéb állatokat. A csizmák alatt tönkremehetnek a növények, s az esetleg eltévedő golyók élőlények testébe fúródhatnak.
Jól tudjuk, hogy Ön, Elnök Úr, harcos védelmezője Magyarország növény-és állatvilágának. Ezért kérdezzük Öntől: felemelte már szavát a Magyar Gárda természetromboló tevékenysége ellen?
Továbbá: mint a hadsereg főparancsnokának, van-e tudomása arról, hogy országunk mely területein zajlanak éleslövészetek? Várjuk felelősségteljes válaszát
Lévai Júlia, Erdélyi Katalin, Vári Erzsi"
Légyszi elemezzétek ki helyettem a hibákat és logikai bukfenceket, nekem most jobb dolgom is van. Ugye, hogy megmondtam!:)

8 megjegyzés:

Schrödinger írta...

"a Magyar Gárda, bár elsőfokon betiltották, másodfokú ítélet meg még nincs, lőgyakorlatot tartott." - Jöhet az örök kérdés: miért nem tehette meg?
Ha majd lesz másodfokú ítélet, akkor talán lehet jogosan siránkozni..;)

Lombroso írta...

Erre nagyon egyszerű a magyarázat: képzeld el, hogy egy szerencsétlen, hülye nyugdíjas vagy, ami szerelmes gyurcsányba, rettegsz a patás ördög Orbántól, és nincsen jobb dolgod, mint hogy sorban állsz a csirkefarhátért a piacon illetve hogy nyalod a pártvezéred valagát a blogján, és mindenhez tapsolsz, amit leírt, függetlenül annak kommunikációs értékétől (lásd: kurva ország = szenvedélyes igazságbeszéd). Ha ezt el tudod képzelni, akkor már a saját kérdésed megválaszolása sem lesz nehéz.

Amúgy jogos a kérdés, hogy "meddig mehet el a gárda?". Szerény véleményem szerint az, hogy lőfegyverrel (főleg sörétessel) gyakorlatoznak, még nem problémás, én akkor kezdeném el húzni a számat, ha - akár ilyen, akár színvonalasabb - fegyverekkel vonulnának fel, esetleg azokkal díszlövéseket adnának le, megfélemlítés céljával. Na ott kezdődnének a problémák.
De hát egy ilyen fasizmussal terhes légkörben mindenkinek más az ingerküszöbe. Ezeknek már akkor sírásra állt a szájuk, amikor még meg sem alakult a gárda. Akkor most miért hallgassak rájuk? Amikor én már az unokáimat fogom tologatni, ők még akkor is a fasizmus térhódítása miatt a ruhásszekrénybe bújva fognak rettegni.

Rotwein írta...

Hmmm... Ez a lövöldözés nem csak annyiból állt, hogy néhány barát, történetesen gárdista, elment célbalőni, csupán szórakozásból? Legalábbis szerintem ennyi történt, csak a kuruc szokás szerint felfújta, az öregek meg ettől beszartak. De mindenképpen vicces:D

Lombroso írta...

De, nagyjából ennyi történt, csak annyi kiegészítéssel, hogy a résztvevők gárdisták voltak, és készítettek az agyaggalambvadászatról egy ritka unalmas/vicces videót, bizonyítván keménységüket. Persze az agyaggalamb szimbolizálhatta az SZDSZ galambjait, és célozhattak ezzel a liberálisok kiirtására is, de szerintem ez eddig csak nekem jutott eszembe.

Schrödinger írta...

"képzeld el, hogy egy szerencsétlen, hülye nyugdíjas vagy, ami szerelmes gyurcsányba, rettegsz a patás ördög Orbántól" - Amint leírtad ennek az "O" betűs embernek a nevét, annyira megijedtem, hogy bebújtam a hűtőbe és három napig elő se jöttem..:D. (Kicsit hibernálódtam is ez alatt az idő alatt). Most már kezdem érezni mire gondolsz..:).

"akár ilyen, akár színvonalasabb - fegyverekkel vonulnának fel" - Az már igaz, de kérdem, hogy mi számít magas színvonalnak? Mondjuk egy katana is lehet ütősebb néhány esetben, mint egy sz*ros kis pisztoly.

"De hát egy ilyen fasizmussal terhes légkörben mindenkinek más az ingerküszöbe." - Főleg,hogy Magyarországon sose voltak fasiszták, csak nyilasok meg maximum náci megszállók. Imádom mikor előkerül az a szó és mindenféle IQ nélkül használják, hőn "szeretett" rettegő barátaink..:S.

Amikor én már az unokáimat fogom tologatni, ők még akkor is a fasizmus térhódítása miatt a ruhásszekrénybe bújva fognak rettegni. - Legyen úgy, ámen..:)

Lombroso írta...

"Kicsit hibernálódtam is ez alatt az idő alatt"

Amolyan kirptokommunista sejt lettél. Annak idején a jó elvtársakat a jászberényi Lehel (nyilas uszító és barbár gyilkos volt, fényképét, adatait szerkesztőségünk várja) hűtégép gyárban is így fagyasztották le, hogy az MSZP-nek meglegyen a módszerváltoztatás után a szavazóbázisa. Ha megfigyeled, akkor láthatod, hogy a választások idején tömegesen szokták kiolvasztani őket az X behúzásáig.

"Az már igaz, de kérdem, hogy mi számít magas színvonalnak? Mondjuk egy katana is lehet ütősebb néhány esetben, mint egy sz*ros kis pisztoly."

Hát mondjuk ha már "félkatonai" szervezet, akkor legalább ne vadászpuskákkal, hanem mondjuk rendes léfautómata lőfegyverekkel.

"Főleg,hogy Magyarországon sose voltak fasiszták, csak nyilasok meg maximum náci megszállók. Imádom mikor előkerül az a szó és mindenféle IQ nélkül használják, hőn "szeretett" rettegő barátaink..:S."
Nekem mondod? A partizáninfón szocializálódtam.

"Legyen úgy, ámen..:)"

Az "ámen" kifejezés mélyen klerikálreakciós megnyilvánulás. Számomra csak a Hit gyülekezete vagy a kereszténységnél ősibb egyházak/vallások - ezeken belül is csak a válalltan balliberálisak - az elfogadhatóak.

Schrödinger írta...

"Amolyan kirptokommunista sejt lettél." - Öööö.... *szemforgatás* Tagadom.

léfautómata - Itt a félautomatára gondoltál?:)

"Az "ámen" kifejezés mélyen klerikálreakciós megnyilvánulás." - Akkor jöjjön a szokásos: Szabadság elvtárs! Éljen Rákosi!:D

Lombroso írta...

"léfautómata - Itt a félautomatára gondoltál?:)"
Hát igen, annak idején is a nyelvtan húzta le az érettségimet. Bár napjaink egynyelvű szótárait ma sem tudnám felsorolni.

"Akkor jöjjön a szokásos: Szabadság elvtárs! Éljen Rákosi!:D"
Nana! Rákosi klónozása már egészen más tészta!