2008. december 30., kedd

Azok a boldog, szép napok...

Én is elkeztem visszanézni a régi partizános beszélgetéseket, a hőskorból, amikor még minden félmondatunkra 3 oldal kommunista propaganda érkezett FIB tollából, vagy éppen Amilcar és Pig bölcsességeire bólogathattunk okosan. És megtaláltam ezt:

24." tényleges fasisztaveszély nincs Magyarországon, csak egy-két ezer idióta, "- Jelölj ki A és B pontot, menj végig, és számold a skinheadeket. Jelölj ki A és B pontot az időben és számold meg közben, hogy a FIDESZ hányszor határolódik el a radikálsi jobboldaltól.

Amilcar evangéliuma (5.24)

Ó, igen, a Mosoda! Amivel megtaláltam a Partizánt, és nem gondoltam, hogy ezzel egy új hobbival fogok összefutni. És íme, a magyar nyelv legszebb igéje: "elhatárolódni".

Mert mit jelent manapság az elhatárolódás a magyar politikában. Azt jelenti, hogy: "Bazmeg, ha nem anyázol rá nyilvánosan azokra, akik nekünk (segítek: MSZP-SZDSZ) nem tetszenek, akkor velük vagy te pöcs!"

Vagyis, aki nincs velünk, az ellenünk van. Nagyon okos, bölcs, és előrelátó magatartás. Ez természetes, hisz az elnökünk is ilyen: okos, bölcs, és előrelátó.

Tehát, mostantól a Fideszt és a Magyar Gárdát tessék egy és ugyanaz szervezetként értékelni, mert aki nem így tesz, az fasiszta.

Teccikérteni?

Mellesleg Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek. Amennyiben a 2009-es év nem lesz boldog vagy új, akkor az esetben vegyétek úgy, hogy már most elhatárolódtam tőle.

10 megjegyzés:

MJ írta...

Nem lehet megunni.:D Kádárék sírgyalázói, 77. zsoltár:

"Apád helyett apád írta...
Kádár János idején voltunk a legvidámabb barakk.
TE, aki ide irogattál, lehetsz vagy 15-17 éves. Te már a módosított propagandaleckéket vetted az előző rendszerről, azonban mi, akik éltünk akkor tudjuk:
munkahely volt, megélhetés volt, közbiztonság volt, ingyenes oktatás volt, ingyenes orvosi ellátás volt, ingyenes munkahelyi nyaraláslehetőség volt, és minden fiatal házaspárnakl lehetősége volt, hogy lakást kaphasson, nem úgy, mint ma.

Remélem meglesz a Kárpátia-rajongű kegyeletgyalázó és közszemlére rakják a fizimiskáját.
2007. december 1. 23:03"

stark írta...

"fiatal házaspárnakl lehetősége volt, hogy lakást kaphasson"

Igen, ez az amit úgy hívnak ma, hogy lakáshitel, csak a vérkomcsik gazdasági ismeretei annyira széleskörek, hogy már túlemelkednek az ilyen hétközbapi kapitalizmuson.:D

MJ írta...

Olvasgattam a "Mosodát", és csak most ütött szöget a fejembe a következő történeted:

"Szegeden volt katonai börtönben több évig, aztán ahogy jöttek az oroszok őket kihajtották a börtönből, és először egy bajai büntetőtelepre vitték őket"

Ennek alapján könnyen lehet, hogy a nagyapáink együtt raboskodtak, mind Szegeden, mind Baján. (Szegeden ráadásul az anyai és az apai nagyapám cellatársak voltak, ezt kapd ki...:))

stark írta...

Aha, ez volt a elkúrt mondat - Lombroso fel is hívta rá a figyelmem - mert így van helyesen.

""Szegeden volt katonai börtönben több évig, aztán ahogy jöttek az oroszok, őket kihajtották a börtönből, és először egy bajai büntetőtelepre vitték őket"

Oda kellett egy vessző, mert ugye nem az oroszok vitték ki őket.

Na, érdekes egybeesés, bár nem szokatlan, sok furcsa találkozás volt akkoriban.

"(Szegeden ráadásul az anyai és az apai nagyapám cellatársak voltak, ezt kapd ki...:))"

Na ez azért tényleg súlyos.:D

Lombroso írta...

Stark!

Ha adsz egy gmailes címet, akkor felveszlek google analyticsre. Viccesek a keresőszavak, amikkel az elmúlt egy-két napban ránk találtak.:)

MJ írta...

Igen, nyilván nem az oroszok voltak, akik Auschwitz felé hajtották őket.:)
A még súlyosabb része a másik egybeesésnek az, hogy a szüleim megismerkedésekor viszont már nem ismerhették meg egymást (újra) a nagyapáim, mert az apai pár évvel azelőtt egy rutin műtét miatt meghalt.
Ja, egyébként tegnap együtt szilvesztereztünk Viltével és Helgával.:) (Jujj, most megtalálhatnak iwiw-en a partizánok, mert Viltéből csak egy van, és bejelöltem.:))

Schrödinger írta...

Boldog Újévet! (Elhatárolódom, mindenkitől..:D)

"Munkahely volt, megélhetés volt" - Persze, s közben ment a fusizás, meg a nem hivatalos félmunkák.
Rejtélyes, de maga a gazdaság is főleg a szocialista elvárásoknak megfelelően épült ki (nehéziparra), amihez viszont Magyarországnak nem volt meg a bázisa. (Igaz a későbbiekben volt az Új Gazdasági Mechanizmus, de az már annyit ért, mint halottnak a csók).
közbiztonság volt - Persze, hisz akkoriban (Hofin kívül), ha nyíltan és komolyabban bírálni merte a rendszer jött érte a szépen kidolgozott fekete autó.
"Ingyenes orvosi ellátás volt" - És gondolom kiváló minőségű..;)
"Minden fiatal házaspárnak lehetősége volt, hogy lakást kaphasson" - Persze kaphatott egy szép panelt és kuss...

Remélem meglesz a Kárpátia-rajongű kegyeletgyalázó és közszemlére rakják a fizimiskáját. - Ezek után MJ remélem tonfával mennek neki..:D.

Hasonló beszélgetésem volt egy akciónyugdíjassal (kb. 5 percig, mert meguntam).

Jujj, most megtalálhatnak iwiw-en a partizánok, mert Viltéből csak egy van, és bejelöltem.:)) - Véged van MJ, ha-ha-ha..:D.

"Csak a vérkomcsik gazdasági ismeretei annyira széleskörek, hogy már túlemelkednek az ilyen hétközbapi kapitalizmuson.:D" - Na ná stark, sőt ők már mindenen túlemelkedtek, s egy szocializmusnak nevezett lufiban éltek, ami ki is pukkadt...:D.

MJ írta...

"közbiztonság volt - Persze, hisz akkoriban (Hofin kívül), ha nyíltan és komolyabban bírálni merte a rendszer jött érte a szépen kidolgozott fekete autó."

Azért azt a Kádár-rendszerben már máshogy intézték el.;-) Például március 15. előtt pár nappal börtönbe rakták az Inconnu csoportot, aztán 16-án kimehettek. Vagy "nacionalista izgatásért" egy hónap fogház. Vagy ha karriert szerettél volna, akkor nosza, tessék belépni a PÁRT-ba. Esetleg nem jutott hely neked semelyik koleszban, mert igaz, hogy minden feltételnek megfeleltél, de "kollektív döntés" értelmében - azaz nincs felelős - inkább dögölj meg.

">>Ingyenes orvosi ellátás volt<< - És gondolom kiváló minőségű..;)"

Mintha akkor nem vonták volna le a TB-t, ami nem kis összeg.:P

">>Minden fiatal házaspárnak lehetősége volt, hogy lakást kaphasson<< - Persze kaphatott egy szép panelt és kuss..."

Apámnak két nővéremmel csak szükséglakás jutott, ahol a folyosón volt csak víz.

"Véged van MJ, ha-ha-ha..:D."

Főleg, hogy visszajött Pig!:D Rettegek, hova is raktam a nyugtatóimat?:)

Schrödinger írta...

Vagy ha karriert szerettél volna, akkor nosza, tessék belépni a PÁRT-ba. - Vagy ha egyetemre akartál menni, akkor KISZ.

Főleg, hogy visszajött Pig!:D Rettegek, hova is raktam a nyugtatóimat?:) - A náczivadasz-t már feltörték, szóval hamarosan erre a blogra is sor kerül..:D.
Kezdheted írni Draskovicsnak a bocsánatkérő leveledet..:D:D.

MJ írta...

Ezután a hír után (http://vastagbor.blog.hu/2008/11/13/uj_rend_mar_kommentelni_sem_szabad) én azon sem lepődnék meg, ha Drazsé egyenesen följelentene.:) (Mondjuk amiért mertem megsérteni a "Drazsé" becenévvel, amivel gyerekkora óta illetik.:))