2008. december 2., kedd

Bölcsek Tanácsa


Pártunk és Kormányunk elnökének blogját olvasgatva találtam egy vicces rovatot. Pontosabban fogalmazva: olvasgattam a gyurcsány-blog kommentelőinek patkóbélig történő benyalásait dicsérő szavait. Itt egyesekben felmerült, hogy Sólyom László - a kevésbé művelteknek mondom: fidesznyik - miért nem ment el a miniszterelnökünk (dicsértessék a lába nyoma is!) által életre hívott Nemzeti csúcsra. Bezzeg csinált egy Bölcsek Tanácsát! Rohadék!
Ezek után muszáj volt elolvasnom, hogy miről is szól ez a klub. Bízom benne, hogy egyszer ide fog tévedni egy masszív baller MSZP szavazó/Gyurcsány rajongó, és el fogja olvasni rövid (tényleg az!) eszmefuttatásomat a két csoportosulás összevetéséről.
A Nemzeti csúcs: így hívták azt a találkozót, ahová Kelemen Anna kivételével hazánk összes közéleti szereplőjét meghívták, kezdve a parlamenti pártok prominenseivel, egészen az összes közjogi méltóságig. Mert hogy így, közösen lehet csak fellépni a hazánkat fenyegető "árvíz" ellen. Szép és jó, ugye? Azt azért megkérdezhetem, hogy DeutschFür Tamásnak, az Alkotmánybíróság elnökének, Göncz Árpádnak, Mádl Ferencnek vagy az MTA elnökének mégis mi keresnivalója volt ott? Mi közük nekik egy alapvetően gazdasági kérdéshez? Mégis mivel válthatták volna meg a fejenként rendelkezésre álló kb. 5 percben a világot? Ennyit erről. De azért jól nézett ki. És csak néhány milliójába került az adófizetőknek. De milyen jól kommunikálható! (És akkor most nagyvonalúan eltekintettünk annak tárgyalásától, hogy a köztársasági elnöki tisztség milyen módon is kapcsolódik a monetáris politikához. Amúgy erre eléggé rövid a válasz.)
A Bölcsek Tanácsa: hát az biztos, hogy a sajtó nem verte akkora dobra, pedig több értelme van. A célja az, hogy az oktatás fejlesztésére és a korrupció visszaszorítására egy szakemberekből álló testület ajánlásokat fogalmazzon meg a mindenkori Kormány részére. Teccik érteni? Konkrétumok, írásban, olvasható és alapítványi pénzből. Legalább van értelme.
Tudom, hogy már idejétmúlt téma, le vagyok maradva, de ez valahogy kikívánkozott belőlem. Természetesen várom azon kommenteket, amelyek az előbbi társaság pozitívumait illetve az utóbbi negatívumait részletezik. Én nyiltott vagyok az ellenvéleményekre. 5 perc áll a rendelkezésetekre.

6 megjegyzés:

stark írta...

Én őszintén szólva leginkább attól félek, hogy 2010-re lesz vagy 200, közpénzből fenntartott Nemzetmentő, Gazdaságélénkítő, Fasisztaellenes vagy Mazsolaügyi Tanács/Bizottság/Fórum.

És akkor de kint leszünk a vízből.

Lombroso írta...

Hát igen, ezért szerencsés, ha nem közpénzből mennek ezek a gittegyletek. Amúgy hiába félsz tőle, mert ez lesz. Demokratikus működésünk elengedhetetlen része, hogy a mindenkori hatalmon lévők (itt nem feltétlenül a zsidókra kell gondolni, nácikám!) holdudvara rendelkezzel megfelelő állással anyagi jóléttel és társadalmi elismertséggel, amire nagyon jók az antifasiszta mázsolista tárcaközi bizottságok.:)

MJ írta...

Ez nem jövő idő. Már idén 900 milliót kap a romaügyi integrációs gittegylet, míg a valóban hatékony országos civil szervezeteknek úgy kellett kirimánkodni évi 5 vagy akár (!) 20 milliós támogatást a semmi helyett.

Schrödinger írta...

Erről a sok bizottságról, meg értekezletről Hofi talán egyik legnagyobb alakítása jut eszembe, amelyben a "szabadságos" elvtársnőt alakította, talán az 1991-as kabaréban.
"Még az önvédelmi fegyveremet is elvették, pedig nagy szükségem volt rá. Mindig azzal gyújtottam be a gázt... a szomszédban. Takaros kis lakás, most betonozzák újra negyedszer."
Valahogy az az érzésem, hogy annyit érnek ezek a Bizottságok (igen nagy "B" betűvel), mint a fent említett "önvédelmi" fegyver:).

MJ írta...

Nálam ez az érzés vélelembe, majdhogynem tudásba csap át.:-/

Névtelen írta...

pótcselekvés