2008. december 17., szerda

Azok a boldog '30-as évek...

Most így a bejegyzés megírás után, hogy Tóta W. megint írt valamit a témában, ami jó lett. Elolvasását javaslom: itt.

Vannak gárdáink. Van valami Nemzeti Őrseregünk is, van újra MOVE. Nem csak a Magyar Gárda az egyetlen olyan szervezet, amely szereti a bakancsokat és az egyenruhát, na meg nem szereti a cigányokat. Nem is nagyon lehet felsorolni az összeset, mert a Magyar Gárdát leszámítva nem is nagyon szerepelnek a hírekben. És őket nem is oszlatják fel, mint a Magyar Gárda egyesületet.

Ennek a legnagyobb oka nem az, hogy ők talán kevésbé rasszisták, vagy kevésbé félelmetesen masíroznak, vagy az ő kezükben annyira nem ég a fáklya. A MOVE vagy a Nemzeti Őrsereg '56-os megemlékezéseit nem igazán zavarják a cigányok beordibálással, meg káromkodással. Ennek van egy elég nyilvánvaló oka.

Ők nem köthetők a Jobbikhoz.

Azért, mielőtt valami erre tévedő botor lélek elkezdeni fasisztázni, leszögezném, hogy nem igazán szeretem a Gárdát. Határozottan nem tetszenek az egyenruhában masírozó alakok (bizonyára ez a liberálisként kötelező rendőrgyűlöletem miatt van) meg a különféle emberek, akik különféle karszalagokat hordanak meg zászlókat lengetnek. Nagyapámnak rossz emlékei vannak velük kapcsolatban, ezért én sem repesek értük.

Csak sajnos az a helyzet, hogy a Magyar Gárda feloszlatása nem annyira jogi, hanem inkább politikai megfontolásokból történt. Vagyis, mivel a bíróság független a kormánytól, inkább átfogalmazom. Az aktuális politikai felhangok hatására történt.

Hadd ízlelgessek egy kis részt a cikkből:
"Arra az érvre, hogy még "egyetlen pofon sem csattant el", a bíró azzal válaszolt: önmagában a félelemkeltés mechanizmusa alkalmas lehet mások jogainak megsértésére, csakúgy mint a külső megnyilvánulások. Ma Magyarországon a Magyar Gárda ruházata alkalmas lehet arra, hogy egy kisebbség reális érzékenységét megsértse, attól függetlenül, hogy volt ilyen cél, vélekedett Pataki."

A félelemkeltés mechanizmusa. Gyönyörű ez a pont. És persze, az "alkalmas lehet" a másik kedvencem. A kis krumplihámozó késem is alkalmas lehet - jó élesre fenve - egy ember torkának az átvágására. Na akkor most hány évet is kapok, mert ezt meg fogom tenni, hiszen van egy krumplihámozó késem, ami erre alkalmas LEHET?

Sajnos, én képtelen vagyok elhinni, hogy ez a döntés nem az aktuálpolitikának való csontig benyalás, és nem az országot fasisztaveszéllyel és kamuliberális (jajj, de gyakran használom ezt a szót) ökörségekkel telekiabáló egyének faszának krémes kézzel kiverése.

Ha már ilyen gyakran emlegetjük a '30-as éveket, akkor felhívnám a rendkívül okos és tájékozott értelmiség figyelmét, hogy bizony a '30-as évek volt Magyarországon az az időszak, amikor Horthy üldözte és betiltotta a szélsőjobbos mozgalmakat - igaz, a szélsőbalosokat is. Leginkább azért, mert akkor sokkal erőszakosabbak voltak, és az utcán verekedtek, meg másrészt azért is, mert nem szerette őket. Horthy egy olyan ember volt, akit nem igazán szeretünk, igaz?

Érdekes, amikor ő illegalitásba kényszerített egy széljobbos mozgalmat, az nekem valahogy sokkal megalapozottabbnak tűnik, mint ami most történt a Gárdával.

És Vonáról, a pártjáról, meg e kis szervezetéről csak annyit, hogy még véletlenül sem az irántuk érzett szimpátiám miatt írtam ezt a bejegyzést.


A képen: az ország minden problémájának forrása... bizonyára...

6 megjegyzés:

MJ írta...

Bocsánat, de muszáj volt belejavítanom: ugyanis nem a mozgalmat, hanem az egyesületet oszlatták fel. Ráadásul még egyáltalán nem jogerősen. A Magyar Gárda tehát továbbra is sétálgathat nyugodtan, hiszen ők a mozgalom tagjai, mindenféle egyesületi tagság nélkül. Ha pedig majd jogerősen őket is feloszlatják, akkor lehet csinálni, amit a Vér és Becsület is megjátszott. Ők ugyanis Pax Hungarica néven a mai napig működnek és szórólapoznak is, csak a nevük más. Itt tehát elsősorban a hivatkozási alappal van gond, a valóságban nem olyan forró az a kása.

stark írta...

"És őket nem is oszlatják fel, mint a Magyar Gárda egyesületet."

Hát nem is beszéltem a mozgalomról, csak az egyesületről. Ez a bejegyzés nem konkrétan a feloszlatásról szól, hanem a Gárda mögötti támadások miértjéről, magyarul, hogy egy feltörekvő politikai ellenfél megtámadását (Jobbik) valamiért a demokrácia védelmének és oltalmának tartják.

És hát biztos is voltam benne, hogy a Magyar Gárdát nem fogja meghatni, hogy feloszlatják őket...:D

MJ írta...

Szerintem nem érted. A bejegyzésben konkrétan feloszlatott mozgalomról (is) beszéltél, ami fiktív példa, hiszen őket nem oszlatták fel.;-) (Csak a pártíz főből álló egyesületet, és őket sem jogerősen.)

stark írta...

Ja, oké, értem, leesett, megvan. Alkalomadtán javítom, most viszont el leszek foglalva. Mellesleg jó az új bejegyzés, majd kommentelek valamit...

MJ írta...

Már pofátlanul javítottam.:D

Névtelen írta...

sztem a jobbiknak sokmindenben igaza van

a zsidózásukat nem szeretem, nem mintha az nem lenne tény hogy felülreprezentáltak az ország elkúrói között