2008. december 10., szerda

Van pofájuk...

Elfogult vagyok, és előítéletes. Nekem egyszerűen nehezemre esik hinni a (szoci) képviselőknek. Azon tűnődtem, hogy ez nyilván az én hibám, és ők mégis következetes, megbízható emberek, csak hozzám jut el rosszul az üzenetük. Hiába na, az a fránya kommunikáció...
Mint emlékezetes, Orbánné Havasi Máriát azzal a kifogással nem szavazták meg egyedüli frakcióként a Parlamentban, hogy nem beszél angolul, meg nem tett le eleget az asztalra a szakma szempontjából. Nagyon helyes, fontos pozíciókba csak a nemzet krémjét ültessük. Ezek után úgy döntöttem, hogy megnézem hazánk szocialista krémjét, hát tessék, itt vannak a nyelvisemeretek táblázatba foglalva, most gyűjtöttem az Országgyűlés honlapjáról:
Tehát a 190 vizsgált komcsinak szocialista képviselőnek összesen 213 darab nyelvismerete van. Ergo kb. 1,21 jut mindegyiknek. A "társalgási szintű angol nyelvismeret" viszont eléggé messze áll a nyelvvizsgától. nyelvvizsgákra lebontva tehát van 91 darab, ami azt jelenti, hogy a fejenkénti fél nyelvvizsga sem jött össze nekik.
Most nézzünk 1-2 kiragadott példát:
A köztársasági elnöki tisztség után az egyik legjelentősebb közjogi méltóság: Gyurcsány Ferenc, a miniszterelnök. Egy darab szaros angol társalgási szintű nyelvismeret. Ám van, amire az is elég.
Vadai Ági, az ostoba elkötelezett szocialista, aki jó példát mutat: többek között övé a norvég középfokú és az egyik spanyol felsőfokú. Legalább jól eldumálhatnak a büfében spanyolul Mesterházyval, aki a másik felsőfokú boldog tulajdonosa. (Mondtam én, hogy szefárd.:D)
Szekeres elvtárs: megvan az angol közép, a magyarral még küzd.
Horn Gyuszi: bár mostanában már nem nagyon használja, de (Havas Szofihoz hasonlóan) meg van neki az orosz felső, és a szerb illetve a horvát tárgyalási szintűt is neki köszönhetjük. Még jó, hogy annak idején elég volt ehhez a kettőhöz csak a szerb-horvátot letenni. Tehát ha valakit érdekel, hogy hogy van oroszul az, hogy "elvtársak, tűz!", akkor az elfekvő VIP részlegén éreklődjön.
Gál J. Zoltán, aki egy 1991-ben letett érettségi büszke tulajdonosa, sajnos nem rendelkezik egyetlen nyelvvizsgával sem. Vagy csak elfelejtette feltűntetni. Vagy apuka karácsonyra fogja megvenni. Majd elválik.
Ezek után nyugodtan lehet küldeni nekik a mailt, hogy miért is nem ég a pofájukról a bőr. Ezek hivatkoznak nyelvtudásra? Átnézte már valaki, hogy milyen végzettségű szerencsétlen hülyék ülnek ott? Mezőgazdasági szervízüzemi technikus? Híradástechnikai üzemmérnök és "politikai munkatárs" a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Akadémiáról (1977-ből)? Ennyit ezekről. Ha kikerülnének a holdudvar védelmező burkából akkor a nagyját még a Mekibe sem vennék fel eladónak.

Végül egy idézet a Belgától: "mi választottuk őket, minket képviselnek!"

9 megjegyzés:

MJ írta...

Kihagytad Medgyessy Pétert, amikor Jacques Chirac hallgatta tolmáccsal, hogy egyetlen Megyónk mit hebeg franciául, aztán átváltott valami angolra emlékeztető nyelvre, amit szerintem szintén tolmácsolni kellett, mondjuk angolra, mert akkor meg Bush vágott pofákat.;-) Végül befejezte franciául. Mármint egy francia szöveg semmilyen nyelvre sem emlékeztető felolvasásával.:) Vajon véletlen, hogy ezek után nem túl sokáig volt "utazó nagykövet"?:D

http://www.youtube.com/watch?v=6qqusM8u0rE

Ja, egyébként ismét ajánlom Szabó Máté ombudsmant:

http://index.hu/politika/belfold/omb1287/

Lombroso írta...

Megykó nem képviselő jelenleg, én pedig csak a 190 rablót néztem. Szabó Mátét én is most olvastam, csak éppen a kurucon. Csak azért, mert náci vagyok.

Névtelen írta...

A "politikai munkatárs" tényleg elég gyanús, mindenesetre én a magam részéről előre félek, hogy tíz év múlva temérdek "szabad bölcsészt" kell majd összeszámolnom egy ugyanilyen lista apropóján...:-)

Lombroso írta...

Nekik legalább lesz diplomájuk, nem úgy, mint a mostani képviselők egy részének. Amiket én említettem, azok még csak a jéghegy csúcsai voltak. Van ott minden fajta állat.:)
Amúgy az újonnan feltörekvő Lehet Más a Politika nevű liberális kezdeményezés (Védegylet politikai nyúlványa) igazgatósági tagjai között is felülreprezentáltak a filozófusok.:)
www.lehetmas.hu

MJ írta...

"Megykó nem képviselő jelenleg, én pedig csak a 190 rablót néztem."

Akik között Szili Kati a félkarú rabló?:) (Jujj, ez gonosz és csúnya dolog volt tőlem, elnézést a házelnök asszonytól.) Ügynök Peti jelölése esetében én nem számolok ciklusonkénti nagy rotációval, persze a pontos számadatot meg kéne nézni. (Ami elég hosszadalmas lenne.:-/)

MJ írta...

"előre félek, hogy tíz év múlva temérdek >>szabad bölcsészt<< kell majd összeszámolnom egy ugyanilyen lista apropóján"

Szerintem a pofátlanság nem válogat szak alapján. Nekem kredites bölcsészként két középfokú nyelvvizsga kell a diplomához (ha latinból középfokúm van, akkor csak egy középfokú és egy alapfokú), a doktori kimeneti követelménye pedig két felsőfokú. Szabad bölcsészeknél - utálom már a kategória nevét is - nem tudom, hogy mi a helyzet nyelvvizsgák terén, de nem nagyon szoktak politikusnak menni csak azért, mert szabad bölcsészek. (Legalábbis a most diplomázó, első évfolyamot ismerve.) Egyetemeken belül inkább a hallgatói önkormányzat tagjaitól várható későbbi politikai karrier. A politológia szakosokról nem is beszélve. (Tegnap volt szerencsétlenségem pár eltés politológus TDK-dolgozatához, és botrányos volt, hogy mennyire nem gondolkodnak.)

Névtelen írta...

lumpen móni társalgási angolja lol

http://www.youtube.com/watch?v=hKgWcAlsIQE

Lombroso írta...

Megvolt alvás előtt a sírva röhögés. Köszi a linket, gyere máskor is.:)

hello! hello! nájsz tu mít jú!

MJ írta...

Klasszikus.:D Az a vicces, hogy még a testbeszédből sem jött rá a szitura.:) Az APEH után a képviselőknél is jó lenne egy minimum 90 IQ-s küszöb.;-)