2008. november 2., vasárnap

A gyökérség felső határa

Nincsenek illúzióim a football szurkolói "keménymaggal" kapcsolatban. Nem egy szép társaság, azt kell hogy mondjam. Valószínűleg ahol összegyűlik ezer ilyen "szurkoló", ott balhé lesz. És ha összegyűlik ezer magyar szurkoló egy olyan országban, ahol egy ilyen képet megengednek, hát ott biztos balhé lesz:


És pont emiatt bírok röhögni a Partizáninfó szánalmas fasisztázásán. Mert amíg azok a majmok az imádott Vörös Hadseregük ajnározása közben a képzeletbeli magyarországi fasiszta hatalomátvétel veszélyein nyüszítenek, addig ott van tőlünk északra ez az állam mocsok kis kormányával, amely gyakorlatilag vezető ideológiává emelte a magyarellenességet. És ha mi ez ellen szót emelünk, akkor mi vagyunk a fasiszták, ja és persze a Magyar Gárda miatt már nácul itt minden.

Az nem érdekli Ján Slotát, hogy a Gárda itt csak egy pár ezer fős mozgalom, míg ő a soviniszta baromságait a kormánykoalícióból okádja ki. Nem érdekli őt semmi, mert fajgyűlölő. Ha valaki Magyarországon azt mondja, hogy bunkó dolog magyar zászlót égetni, akkor Slota már hörög is bortól bűzlő pofával, hogy mégis hogy képzelik, és mit ugrálnak ezek a soviniszta magyarok.

És nem azért, mert rossz volt a gyermekkora, nem azért, mert egyszer a Józsi, egy magyar kollégája megfúrta még a szocializmusban.

Ján Slota azért fajgyűlölő, mert ostoba, mint a föld. Sok ostoba politikus van nálunk is, de szerencsére ilyenünk még nekünk sincs. Örüljünk neki!

Linkek a szlovákiai verekedéssel kapcsolatban:
A Bombagyár felhívása
Az MSZP reakciója
Fidesz reakció
Az Origó hírei+videók+képek

Ezek közül leginkább az Origót ajánlom megtekintésre.

14 megjegyzés:

MJ írta...

Ez is jó összeállítás:

http://2008dunaszerdahelysb.cokekris1.fotoalbum.hu/?get=/viewlarge/pictureid/4504525
http://netriport.hu/sport/cikk/?id=1940

MJ írta...

"A rendőrségi szóvivő szerint ez a férfi ittas volt és epilepsziás rohamot kapott, de nem életveszélyes az állapota."

Én azért emiatt a ferdítés miatt nem dicsérném az Origót sem. A srácnak konkrétan úgy eltörött az állkapcsa - miután leverték a rendőrök a tribünről -, hogy elzáródott a légcsöve, úgyhogy újra is kellett éleszteni, az állapota meg ismét válságos.

stark írta...

Az lehet, hogy volt egy ilyen ferdítés, de a videók azok jók. Mellesleg direkt pofátlanság az egészben, hogy az origós videókon jól látszik, hogy a szlovák szurkolók még ugyanúgy dobálják a petárdákat, miközben ütik a magyarokat - petárdadobálásért.

Ezúttal a Fidesznek vagyok kénytelen igazat adni, itt már csinálni kell valamit.

stark írta...

Ez a 23-ás beszámolódból van:
"Morvai Krisztina pénzügyi tanácsadókra is kiterjedő kritikája alapján jónéhány ismerősöm és egy családtagom is retteghet, hogy mi lesz, ha rájönnek a foglalkozásukra az egykoron hatalomra kerülő jobbikosok."

Én meg szerdán megyek állásinterjúra. A betöltendő állás: pénzügyi tanácsadó.

Már látom a Gárdát az utcámban menetelni...

MJ írta...

Én ezért is megyek ki a "Külügy"minisztérium és a Szlovák Nagykövetség elé, mást úgyse nagyon tehetek.:-/

"Én meg szerdán megyek állásinterjúra. A betöltendő állás: pénzügyi tanácsadó."

Lám, lám, kibújt a szög a zsákból! Pont ilyen válságos helyzetben akarod kizsákmányolni szegény magyar nemzetet! Na de majd ha hatalomra kerül a Jobbik, majd akkor...:)

Mester Úr írta...

Stark!
Láthatnám egy pillanatra a fitymádat!?:DD

Névtelen írta...

Kiket értesz "futballszurkolók" alatt? Mert az írás elején felsejlik az ún. "fiatal értelmiség" focival szembeni lekezelő attitűdje, ami nagyon nem szerencsés és meglehetősen szemellenzős.

Huligán és szurkoló között van különbség. A Nou Camp-ban (a barcelona stadionja) nyugodtan összegyűlhet akár 80.000 ember is, akkor sincs balhé.

stark írta...

Mivel konkrétan a dunaszerdahelyi rendőrattakról is szól a bejegyzés, ezért nyilvánvalóan azokról a "szurkolókról" beszéltem, akik általában konfrontálódni szoktak a rendőrökkel.

De mivel a megfogalmazás félreérthető, ezért javítottam, remélem így megfelel.

Mellesleg, az hozzászólás elején felsejlik az ún. fiatal értelmiséggel szembeni lekezelő attitűdöd, ami nagyon nem szerencsés és meglehetősen szemellenzős.:D

Ha már így szeretnénk egymás szövege mögé magyarázni.:D

Névtelen írta...

Én nem tagadom, hogy k*rvára lenézem az ÚGYNEVEZETT fiatal értelmiséget:-) ) Mint például azokat az agilis pesti állatvédőket, akik egy panellakásból próbálják megakadályozni a "barbarizmust"...:

Névtelen írta...

...és onnan lehet felismerni őket, hogy sosem felejtik el leszögezni, hogy ők bizony fiatal értelmiségiek/agilis állatvédők/stb.

MJ írta...

És ha én nem mondom el, hogy diplomázó egyetemista vagyok, akkor honnan tudod, hogy utálni kell?:)

Névtelen írta...

mj: nono! Azért szerintem érted, mire gondolok.

Nem vagyok önnön műveletlenségétől frusztrált vidéki proli, aki két sör és egy jóízű böffentés között nem felejti el leszögezni, mennyire lenézi a diplomásokat, hiszen "az egyetem csak úri huncutság".

Csak tudod, az IGAZI, jó értelemben vett értelmiségi lét nem azt jelenti, hogy felhúzunk egy szép, színes sálat és lépten-nyomon hangsúlyozzuk, hogy bizony, mi értelmiségiek vagyunk. Ezen nincs mit bizonygatni.

A diploma kell, a diploma jó. Csak a szimatszatyros raszták boroskóla mellőli, fennkölt világmegváltását nem tudom hová tenni, de ez nem rátok vonatkozott, no offense.

MJ írta...

Gondoltam amúgy, hogy ezekre gondoltál, és én is így gondolom.:) Főleg, mert nem hordok sálat, nincs szimatszatyrom, nincs rasztám, és inkább házmestert iszom, mint boroskólát.:)

sat. írta...

tetsz' a jegyzetelőd /= blogod
gratulálok hodzá s köci.
kitartást, minden jóut és sok sikert kívánok
sat.