2008. november 23., vasárnap

Roma Cops

MJ előző bejegyzéséből megfogott egy gondolat. Nevezetesen az 50 fős rendőrségi különítmény esete.

Látom magam előtt a lakótársam által felvázolt képet: a többi ország is átveszi ezt a remek példát. Látom, ahogy New York utcáin a DAAA (Department of Afro-American Affairs) egy nyomozója a hot-dogos bódé mellett a kávéját szürcsölgetve biccent a mexiói ügyekkel foglalkozó jól fésült járőrnek, miközben az ázsiaak elleni bűnügyeket felügyelő FBI különítmény békésen eszi a szusit egy japán étterem teraszán. De nem állhatunk meg itt, kedves polgártársak, ha már van külön nyomozóegység, akkor legyen külön törvény is a kisebbségiekre vonatkozóan.

Hiszen, ne felejtsük, a törvényeknél számításba kell vennük, hogy a romák egy hátrányos helyzetű csoport, nem akarjuk a magyar lakosság elnyomása miatt rájuk kényszerített törvényszegések drákói szankcionálásával még súlyosbítani a helyzetüket. Az is nagyon fontos, hogy a magyarok toleranciáját ki tudjuk terjeszteni, ezért a cigányok elleni bűncselekményeket kétszeresen kell megtorolni! Egyenlőséget kell hozni ebbe a borzalmas, fajgyűlölő társadalomba!

Ne felejtsük el kedves elv... izé polgártársak: A pozitív diszkrimináció nem diszkrimináció!

6 megjegyzés:

MJ írta...

Na tessék, mit olvasok ma: "A rasszizmus mindenütt jelen van... A zongora fekete billentyűi rövidebbek!"

Schrödinger írta...

Hmm... a feketékről mindig az örökbecsű filmgondolat jut az eszembe.
"Biztos azért csináltad, mert feka vagyok...":).

Amúgy az afro-amerikaikkal semmi bajom nincs. Igen értékes és sajátos kultúrát hozták létre Afrikában és elvoltak maguknak, amíg nem jött a "felebaráti" érzelmeket való fehér ember...

Amúgy a pozitív diszkrimináció is sajátos probléma. Egyrészt néhány dolognál kell (pl. nyelvi, kulturális jogok), másrészről viszont néha az egész egy k*baszott átverés...

MJ írta...

"Hmm... a feketékről mindig az örökbecsű filmgondolat jut az eszembe.
>>Biztos azért csináltad, mert feka vagyok...<<:)."

A "feka" szó helyére akár a roma vagy a meleg szót is be lehetne írni egyébként.

"Igen értékes és sajátos kultúrát hozták létre Afrikában és elvoltak maguknak, amíg nem jött a "felebaráti" érzelmeket való fehér ember..."

Ezt részben kiegészíteném. Az igen tehetséges Septimius Severus római császár (193-211) például valószínűleg részben vagy teljesen fekete volt. És a fekete kultúra nemcsak akkor került válságba, amikor kapcsolatba került a fehérek hódításával, hanem onnantól kezdve is bajban vannak az afrikaiak, hogy a gyarmattartók kivonultak a földrészről, ők pedig elvileg "független", "demokratikus" államokban kellene, hogy éljenek. Ez meg nagyon nem jön össze, és itt nem csak a saját fiából táplálkozó Idi Aminra gondolok.

Schrödinger írta...

- ők pedig elvileg "független", "demokratikus" államokban kellene, hogy éljenek. - Az elvileg szó itt tényleg jól hangsúlyoztad, mert a gazdasági függőség igen nagy (vagy éppen nagy volt) a volt gyarmattartó országtól.

Namíbia esete páratlan példája volt a fehér kapzsiságnak (és hazugságnak), valamint a fekete előre nem látásnak.

MJ írta...

http://www.mno.hu/portal/600804

Szerintetek?

Névtelen írta...

van annak oka hogy Afrika olyan szar amilyen..