2008. október 20., hétfő

Antiszemita, hát persze.

Megszokhattuk, hogy nálunk, ebben az országban, minél feljebb van valaki a hatalmi piramisban, annál hülyébb. Viszont van a hülyeségnek egy külön ága is: ha valaki valamilyen bizottság tagja. Ugyanis manapság, úgy néz ki, hogy a bizottsági tagság előzetes feltétele az, hogy még véletlenül se érts ahhoz, amit csinálsz. Vagy csak simán legyél ideológiailag irányított fasz, mint ahogy az MSZP etikai bizottsága.

Mindkettő a helyzet Halák Lászlóval, a MÚOSZ elnökével. Az ügy és a kapcsolódó sztori, amelyben egy rendkívül fontos és bugyuta döntést hozott, meglehetősen kellemes, sőt mosolygásra sarkallna, ha az ilyen szintű hülyeséggel nem lenne már a tököm tele.

Az egész úgy kezdődött, hogy Bayer Zsolt megjelentetett egy antiszemita cikket a Magyar Hírlapban. Tőle ez nem is meglepő, gondolom Tóta W. sem lepődött meg ezen, és írt is erről egy paródiát. A cikkről messzire látszik, hogy az antiszemita gondolkodásmód kifigurázása. Ez mindenkinek leesik, aki életében 10 oldalnál többet olvasott.

Viszont megjelent egy illető, bizonyos Vajda András, aki a cikk elolvasása után a következőket írta a MÚOSZ-nak, az ORFK-nak, a Mazsihisznek, és a Klub Rádiónak. Persze, még véletlenül sem magának az újságírónak írna, hogy magyarázatot kérjen a cikkre, hanem mószerol, valahol fentebb. Ha most antiszemita lennék, akkor ilyenkor mondanám azt, hogy tipikus zsidó. Íme az idézet a levélből:

„Tegnapi napon súlyos antiszemita cikk jelent meg az Index Hírportálon egy Pulitzer díjas, jelentős állami megrendelésekben részesülő "sztárújságíró" tollából, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni. Zsidó származású lévén mélységesen megalázott, ugyanakkor fokozott félelmet ébreszt bennem, hogy a gazdasági válság miatt felelőssé teszi a zsidóságot, ezzel is katalizátorként erősíti az antiszemitizmus terjedését”

Na és ekkor már erősen kiakad a hülyeségmérő. Hadd linkeljek ide be egy másik Tóta W. cikket. A zsidózásról. Komolyan antiszemitának gondolták ezt az illetőt? És igen, vannak olyan ideológiailag elvakult, magukat nagy liberálisnak tartó egyének, akik ilyenkor képesek antiszemitát üvölteni. Mint Trychydts a melegekről szóló sokadik bejegyzésnél. És úgy látszik Halák László is ilyen típusú hülye. Nem újkeletű idióta, már volt egy régebbi böfögése, akkor is az indexesek ellen.

Az idiotizmus, aminek a nevében felszólalt, szintén nem újkeletű. A magyarországi zsidóság egyes részeiben - még véletlenül sem mondom azt, hogy az egészében - van egy olyan hozzáállás, amit én néven nem tudok nevezni. Leginkább a Mazsihiszt bírnám kiemelni ezen a téren, illetve a csekély értelmű levélírót, Vajda Andrást, akik szerintem minden olyan publikációt, amelyben szerepel a zsidó szó, nagyítóval vizsgálnak, hátha találnak valamit amiért azt lehet mondani, hogy megint a zsidókat bántják.

Megnyugtatnám ezeket a hivatásos rettegőket - tudom, hogy ez szélsőjobbos kifejezés, de nagyon illik rájuk - hogy azért mert vagy egy Tomcat, vagy egy Bayer, attól még a magyar lakosság többsége nem akar semmit a zsidóktól. Aki a zsidók magyarországi kirekesztéséről beszél, az hülye. Látott valaki zsidó vonatról ledobva, étterembe be nem engedve, buszról lezavarva? Persze, hogy nem, mivel csak néhány tízezer ember szeretné szögesdrót mögött látni a zsidókat, nem pedig boldog-boldogtalan. Attól függetlenül a zsidó értelmiség egy része valamiért folyamatosan olyan húrokat penget, amiből világosan látszik, hogy a magyar lakosságot antiszemitának tartja, és igyekszik rásütni a kirekesztő bélyeget.

Volt az USA-ban egy McCarthny, aki fűt-fát lekommunistázott. Egy ideig hittek neki, aztán kétkedni kezdtek benne, végül eltüntették a közéletből, és a hozzá hasonlókat pedig kiröhögték. Ugyanezt csinálja magával a magyarországi zsidó értelmiség. Addig kiabálja a fasisztát és az antiszemitát, amíg tényleg csinálnak egy jópárat, vagy amíg már senki se veszi őket komolyan.

Előre üdvözlöm azokat a nagytudásúakat, akik ezt a cikket le kívánják antiszemitázni.

11 megjegyzés:

neozsivany írta...

A történethez hozzátartozik, hogy azt az állítólagosan antiszemita Bayer cikket a kutya nem olvasta el, hiszen bizonyos körök Bayert már jóval korábban, egy jóval korábbi cikkéért leírták, mint antiszemita, kirekesztő, nyilas uszítót. Ergo senki nem beszél arról, hogy abban a cikkben mit ír le Bayer. A jelenlegi amerikai állapotokat. Osztán antiszemitizmus ide vagy oda, de csókolom, jelenleg tényleg az van a tengeren túl, amit leírt. Illetve azzal sem törődik senki, hogy Bayer ezután a cikk után írt egy a Magyar Hírlap honlapján megtekinthető 2 részből álló cikket Naivan, őszintén, reménytelenül címmel, melynek imhol a linkje: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153922

Ez csak az első rész, a második részt nem találom, mert elkúródott valami a gépen oszt megbolondult az archívum kezelőm... Na mindegy ehhez is jó olvasgatást.

neozsivany írta...

Na végre megvan: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153979

MJ írta...

Igen, éppen arról beszélgettem múltkor, hogy egyesek, akik a szólásszabadságra hivatkozva karácsonykor keresztényeket irtanának, az Izrael-kritikát is fanatikus antiszemitizmusnak értelmezik, amiből nincs kibúvó. És amikor az illetőre rásütik az antiszemita bélyeget, ebben még az sem akadály, ha az illető zsidó szokás szerint teljesen zsidónak mondható, és van egy pár holokauszt-áldozat és zsidómentő is a családjában.

stark írta...

Újbűnöző!:D

Ott a pont, ha a zsidózást leválasszuk róla, tényleg erről szól Bayer cikke. Mellesleg ez az egész antiszemitázós dolog ugyanazt a logikát követi, mint a 'Csak azért mert cigány vagyok?', vagy a 'Azért dobták ki a jegyirodából, mert magyar - bocsánat MAGYAR - volt'. Igen, a hülyeség nem válogat.

Apropó, kedvenc TESCO sztorim: a munkaidőm alatt elkaptak egy cigányt lopással. Az őrnek beszól:

"Csak azért, mert cigány vagyok?!"

Erre az őr:

"Nem bazmeg, azért, mert seggrészegen el akartál lopni egy élő pontyot a boltból!"

Nem voltam ott, de nagyon előttem van a jelenet.:D

MJ írta...

És amikor megérkezik a rendőr, hogy fölvegye a jegyzőkönyvet...

- Neve?
- Kalányos Rómejó.
- Kora?
- Instállom, én csák teckókbán vótám!

neozsivany írta...

Kedves Stark,

no menjél szépen oszt szipákold tovább a joitódat:D

"Ott a pont, ha a zsidózást leválasszuk róla"

Há' milyen zsidózás? Tények egymás hegyén hátán. Arról van szó, hogy bizony az amerikai bankok élén jobbára zsidók állnak, valamint a válság következtében ezek a jobbára zsidók kihúztak 700 milliárdot dollárban az amerikai adófizetők zsebéből, arra hivatkozva, hogy ezzel majd jól mindenkit megmentenek(elsősorban persze magukat, mert hát ugye minden szentnek...). Ennek ellenére amerikában boldog bodogtalan kezd tönkremenni és eladósodni. Ezek után természetes, hogy az emberek némiképp ellenérzésekkel viseltetnek a pénzes, bankárzsidók irányába. Na ezt írta meg Bayer, és nem azt, hogy kiforgatták a népet a zsidók, úgyhogy ezt levezetendő basszuk pofán Kohnt a sarki fűszerest...

stark írta...

Nana, Neozsivány, ne legyünk naivak...:D

Ha tényleg csak a tényekről szólna, hogy az a Bayer cikk, akkor az, hogy az a tény, hogy a bankárok és a spekulánsok között sok a zsidó, na az csak egy mellékszál lenne. Viszont, nem ez a helyzet, hanem az, hogy az egész cikk mondanivalója a "zsidók miatt van minden" kategóriában leledzik, különösen az utolsó pár sorban felbukkanó zsidóviccel. Azért ez a cikk egy olyan bizonyítvány, amit nehéz magyarázni.

Tényleg valós tényeket használ fel Bayer, de nagyon jól tudjuk mindannyian, hogy a valós tényekkel is milyen jól lehet manipulálni az olvasót/hallgatót.

Lényeg a lényegben, mindezektől függetlenül van egy nagyon piros pont a Bayer cikkben:

"Bajnai Gordon pedig belemondta a vasárnap estébe a következő mondatot: "Válság van, divatba jön az erős állam."

Nahát! De hiszen mi azt hallgatjuk hosszú, sivár, meddő és elviselhetetlen MSZP–SZDSZ-évek óta, hogy az államot le kell építeni, államra nincs szükség, az állam rossz gazda, s majd a piac mindent rendbe tesz. "Privatizáció, liberalizáció, dereguláció" – ez a törvény, ez az új istenség. Aki ezt tagadta, vagy akár kétségeit merészelte hangoztatni, megnézhette magát. S most, hogy a szent piac s annak baromi hozzáértő irányítói csődöt mondtak, most persze jöjjön az állam, és tegyen rendet."

Köszönöm, köszönöm, köszönöm, már 1929 óta tudni kéne, hogy a piac nem tudja fenntartani magát csak úgy, minimális állami kontroll nélkül. Komolyan, most ezt újra meg kell tanulni?

neozsivany írta...

"Azért ez a cikk egy olyan bizonyítvány, amit nehéz magyarázni."

Pont az a lényeg, hogy nincs mit magyarázni rajta, ugyanis arról van szó, hogy az okosok megint kitalálták azt a faszságot, hogy ami ellenkezik az általuk vélt igazsággal az antiszemitizmus. Továbbra is ajánlom figyelmedbe a korábban belinkelt két cikket.

stark írta...

Na, megyek, megtartok egy angolórát, aztán nekiveselkedek.

stark írta...

Hoppá, na örülök, hogy elolvastam azt a két részes cikket, amit belinkeltél, ugyanis nagyon jó volt. Azért én még mindig meg tudom érteni azt, aki az eredeti Bayer cikket leantiszemitázza, mert azért nem kell olyan súlyos fantázia ahhoz, hogy ezt megtegyük, de a 'Naivan, őszintén, reménytelenül' című cikk azért egy elég jó pontot vizsgálgat. Egyet tudok érteni vele, mivel tulajdonképpen nagyjából arról beszélt, amiről ebben a bejegyzésben beszéltem, csak több élettapasztalattal, jobb stílusban, és messze több írói tehetséggel.

Asszem, erről nemsokára külön bejegyzést fogok írni, a linkeket még egyszer köszönöm.

neozsivany írta...

Na ennek örülök. Merthogy nekem sem a bejegyzés tartalmával, hanem, mint mondtam Bayer állítólagos antiszemitizmusával volt bajom:)