2008. október 22., szerda

Levélváltás a Societas-szal

Azoknak az olvasóknak, akik nem látogatják rendszeresen a Partizáninfót, elmondom, hogy volt egy nagyon kedvenc partizánunk. Az illető Fiatal Baloldali névvel regisztrált először - röviden csak FIB - majd később ezt a szervezet megszűnésével Societas-os Aktivista névre változtatta. Az illető egy rendkívül humoros figura volt, ugyanis tizen-huszonéves létére kommunista volt. Számára a Szovjetúnió volt a megvalósult földi Mennyország, a németek nem voltak emberek, Katynban meg az oroszok igazából lengyel árulókat és reakciósokat végeztek ki. '56 meg egy nyilas puccskísérlet volt. Magát az MSZP nevű teljesen vadkapitalista párt hűséges tagjának tartotta, és közben hangoztatta, hogy a tőke és a fasizmus jegyesek. Magyarul, egy nagyon nem egyszerű arc volt.

Miközben diszkréten hülyéztük le egymást a neten, eszembe jutott, hogy vajon milyen szervezet lehet egy a Societas, hogy egy ekkora kommunista barmot tagjai közé enged.

Írtam a miskolci alapszervezetnek egy levelet. Ez állt benne:
"
Tisztelt Societas!
Mivel nem találtam más elérhetőséget a Societas szervezethez, ezért Önöket, a Miskolci alapszervezetet keresem meg kérdéseimmel. A kérdéseim egy önmagát az egykori Fiatal Baloldal, illetve a mai Societas tagjának állító illető internetes tevékenységével kapcsolatosak. Ez az illető a Partizáninfó nevű, szélsőbaloldali honlapon jelent meg, és fejtett ki enyhén szólva erőteljes kommunista propagandát. Véleménye szerint a fasisztáknak - illetve az általa fasisztáknak nevezett személyeknek - nincs joga az élethez, illetve a kapitalista rendszer jegyese a fasizmusnak. Továbbá a németek szerinte nem is emberek, és még sorolhatnám az enyhén szólva meghökkentő kijelentéseket. Amennyiben szánnak egy kis időt a Partizáninfó korábbi (nagyjából 2007-2008 téli-tavaszi) bejegyzéseinek átböngészésére, akkor Önök is részletesen elolvashatják az illető véleményét az emberiség vele egyet nem értő részéről.

Nos, akkor jönnének a kérdéseim. Mivel az illető - ismétlem - az Önök szervezetének a tagjaként mutatkozott be (nicknevei: 'Egy fiatal baloldali', illetve a FIB felbomlása után 'Societas-os aktivista') ezért felveti a kérdést, hogy az Önök szervezete milyen ideológiai hátteret tudhat magáénak, amelyet egy ilyen gondolkodású ember is képes a magáévá tenni.

Egyes kérdésem talán naívnak, esetleg rosszindulatúnak tűnhetnek, de nézzék el nekem azt, hogy elég rossz tapasztalataim vannak az ifjúsági mozgalmakkal kapcsolatban, illetve semmit nem tudok az Önök szervezetének belső életéről.

Tehát a kérdéseim:

1. Az egykori FIB és a mai Societas magáénak vallja a kommunista nézeteket?

2. Az egykori FIB és a mai Societas egyetért a szélsőjobbos magyar állampolgárok ellenségként való kikiáltásával, illetve azok megyilkolásával?

3. Egyetértenek-e bármiben - és ha igen, miben - az általam említett illető lent idézett kijelentéseiből? (Itt elsősorban a 'Kell a gyűlölet' idézetet emelném ki)

4. Az 'elvtárs' elnevezés használatban van az önök szervezetében?

A válaszokat előre is köszönöm, a levél végére pedig mellékelek néhány kommentet, amelyet az illető írt. Természetesen van ennél jóval több is a kérdéses oldalon.

Tisztelettel
XXXX (Ha nem haragszik meg senki, ide azért nem dobom ki a nevemet.)


Melléklet:
Blogger Amilcar Cablar írta...

"Repültek a kövek, molotov koktélok. (Szerencsére két randalírozó is meggyulladt a nagy hőstettek során, de sajnos élve maradtak. â013 a szerk.)" - Én mint a Partizáninfo-ra publicisztikát és olvasói leveleket küldő ember ettől most nagyon elhatárolódnék, és ha nem kértek bocsánatot, akkor többet nem is küldök semmit.

2008. március 17. 7:26

Blogger Egy fiatal baloldali írta...

Kedves Amilcar Cablar elvtárs!

Azért ennyire nem kéne szerintem kiakadnod ezen a megjegyzésen. Amit műveltek ezek a szemetek március 15.-én, ez ahhoz enyhe megjegyzésnek számít. Elvették az emberektől, a békés ünneplés lehetőségét és újra harctérré változtatták Budapest utcáit a rohadt árpádsávos fasiszták. Véleményem szerint, ha megdöglött volna az a két fasiszta, talán legközelebb a többi rohadék elgondolkodna, h kimenjen e balhézni...
Minden tiszteletem a rendőröké, akik megakadályozták a fasiszták további őrjöngését. Csak így tovább!

Blogger Egy fiatal baloldali írta...

Szkíta féreg!

Ahol lakom, az ottani megemlékezésen sehol sem fütyültek ki egy baloldalit sem. Csak rászóltak az emberek azokra a rohadékokra, akik árpádsávos rongyokkal akarták március 15 emlékét meggyalázni. Ti vagytok kissebségben fasiszták, hiába minden. :) Te vagy az rohadék ugye, aki a "Nem csak a szélsőjobboldalé a világ" című számnál pofáztál a youtubon? Fantasztikus kis nóta! Vidám antifasiszta dalocska, mi ezt rendszeresen énekeljük. :) Ja és mindenki leszarja a véleményedet, az antifasiszta mozgalmat megbecsülik, titeket árpádsávos okádékokat szarba se vesznek! "Mostanában mindig szebb országról álmodok, szkinhead mentes övezet és munkatáborok..." :)

Blogger Egy fiatal baloldali írta...

Kedves Bartebly!

Írtad, h inkább hallgassam a "Tégy a gyűlölet ellen-t". Teljesen egyetértek. De ahhoz, h a szélsőjobboldalt megállítsuk ahhoz igenis kell a gyűlölet!

Forrás:http://gportal.hu/gindex.php?pg=2964087&PHPSESSID=33992fee56d1a628896b17a6398738cf


Régi igazság: az ellenséget gyűlölni kell! Gyűlölet nélkül nem lehet győzni. Ha jobban akarsz élni, mint ölni, esélyed sincs a győzelemre. Akkor túl akarod élni a csatát, aztán a háborút. Óvatos leszel. Úgy még túl is élheted az egészet. Csak, minek?

Ha gyűlölöd az ellenséget, akkor fontosabb, hogy őt megöld, mint hogy te életben maradj. Közben tudod, hogy a szomszédod is gyűlöli. Az egész néped gyűlöli az ellenségeteket. Gyűlölitek őket, mert eljött a hazátokba, megölte apátokat, anyátokat, testvéreiteket, gyerekeiteket, megerőszakolta húgaitokat, feleségeiteket, lányaitokat, lerombolta otthonaitokat, városaitokat. El akarja venni a hazátokat.

Forrás:

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=597621039468179423postID=5899661100481033243&isPopup=true
Blogger Societas-os aktivista írta...

Mindenkihez!

Elvtársainkkal, egyhangú többséggel feloszlattuk a Fiatal Baloldalt, ami Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezte volt. Új szervezetünk kb. 30 nap múlva alakul meg hivatalosan. Jelen volt Giacomo Filibeck elvtárs, aki az ECOSY (Európai ifjú szocialisták) elnöke. Ő részletesen ismertette a baloldal helyzetét Európában, illetve hazájában Olaszországban, ahol meglehetősen nehéz helyzetben vannak, mivel az ő elmondása szerint Róma irányítása egy igazi fasiszta kezébe került. De mi nem adjuk fel a harcot. Ahogy olasz elvtársaink, úgy mi is küzdünk a szélsőjobb minden formája ellen. Mi következetesen kiállunk a PÁRT mellet, akiben bízhatunk. Nekünk annyi előnyünk van legalább, h a magyar ifjú baloldali mozgalom egységes. Ha minden jól megy akkor 2009-ben Balatonon lesz megrendezve a világ legnagyobb baloldali ifjúsági tábora az IUSY ( Ifjúsági Szocialista Internacionálé) fesztivál. A világ minden részéről jönnek baloldali fiatalok, kb. 7000-ren jönnek majd. Az új szervezetünk neve: Societas â013 Új Mozgalom. A Societas â013 Új Mozgalom büszkén képviseli a racionalizmus, az internacionalizmus, az antifasizmus és a szociáldemokrácia nemes eszméit. A jelszavunk: szabadság, egyenlőség, testvériség.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az új szervezetünkben.


Blogger Societas-os aktivista írta...

Kedves Ernesto elvtárs!

Független baloldaliakként követjük a Párt irányvonalát, mert az a helyes út. Nem tudom kedves Ernesto, h nálatok hogy van, de mi Societas-osok elvhű emberek vagyunk, akik megtesznek mindent a Pártért. Ha kell a hét minden napján menni fogok kampányolni. Tudod, kicsit beárnyékolja a szélsőbaloldal tekintélyét az, h a 2004-es népszavazáson lepaktált a fideszes gazemberekkel. Meg mostanában az árpádsávos fasisztákkal is hajlandóak vagytok lepaktálni, csak h a szocialistáknak ártsatok. Szerintem ti vagytok azok, akik megosztjátok a baloldalt és így a reakció malmára hajtjátok a vizet, ahelyett, h a szocialistákkal összefognátok. Én pl. mindig is a szocialista, kommunista egység híve voltam. Egyszer egy szegfűbálon munkáspárti ifjakkal együtt énekeltük az Amúri partizánokat és az internacionálét. Tök jó fejek voltak, minket mensevikeknek, mi őket bolsevikoknak hívtuk, és koccintottunk a baloldali egységre. De most abba ne menjünk bele, h ki baloldalibb a másiknál. Bár a tisztelt Partizáninfó szerkesztői szerint csak az igazi baloldali nevezi felszabadításnak április 4.-ét. Nem értem, h egy kommunista számára hogy lehet a dicső Szovjetunió felszabadító harca â01Eimperialista hódításâ01D. Amúgy megmagyaráznád nekem, h mi a bajod a szabadás, egyenlőség, testvériség jelszavakkal? Szeretném, h ha a Zuschlagozást abbahagynád, mivel a hátunk közepére se kívánjuk azt a szemét tolvaj gazembert. Ő bemocskolta a Fiatal Baloldal nevét, részben ezért is kellet nevet változtatnunk. Egyébként megszavaztuk, h a nem SUM a rövidítés, hanem ugyanúgy Societas.
Már csak arra vagyok kíváncsi kedves Ernesto, h miért vagytok felháborodva azon, h Che Guevara eszmeiségét mi is képviseljük. Mert hát, múltkor nagyon kiakadtatok azon, h rendeztünk egy Che Guevara Fesztivált."

Nos, a levemre hosszú idő után választ kaptam, magától a miskolci részleg elnökétől, Kurucz Ádámtól. Nem idézném szó szerint a levelet, mert nem kértem rá az engedélyét, viszont a levélben kifejtette, hogy minden kérdésre egy határozott nem a válasza, és hogy elhatárolódik (a kedvenc igém) mind a Partizáninfó általa felháborítónak tartott tartalmától, mind SA kijelentéseitől.

Szóval, szegény drága SA mégis mit gondolna, ha tudná, hogy az 'elvtársai' nem értik meg őt?

3 megjegyzés:

Lombroso írta...

Nem látod át a reakciós csapdát?! Egy kurucz határolódott el tőle...

stark írta...

Aztakurva. Hát persze, gondolhattam volna, de mivel 16 éves Kárpátiarajongó fasiszta vagyok ezért nézd el nekem a fiatalkori naivitást. Vagyis bocs, most már szétszipuzott agyú 'Legalize everything' pólós kis füves vagyok. Nem tudom már ezt nyomon követni.

MJ írta...

Ebből is kitűnik, hogy Kurucz Ádám trockista/toroczkaista, szélsőjobbal összekacsintó elhajló, aki inkább elhatárolódik igazlelkű elvtársaitól, minthogy a fasiszta árpádsávosokat nevükön nevezze. Pfujj!