2008. október 13., hétfő

Napi hülye


Fájdalmas és jóformán kimeríthetetlen téma körüljárására szántam el magamat. Ez pedig - nagy vonalakban - az emberi hülyeség. Ennek a feneketlen kútnak számtalan bugyra és rengeteg szorgalmas prominense van, politikai, társadalmi, faji, nemi vagy vallási hovatartozástól függetlenül. Engem konkrétan egy bizonyos személy ihletett meg, aki pedig nem más, mint a Magyar Nádori Szövetség elnöki tanácsadója, a történészek ősatyaúristene, azaz Tácsi István.
"Hogy a kicsoda?!" - Teszi fel a kérdést jogosan ilyenkor mindenki. Hát kérem, Tácsi István. Tessék ismerkedni a nevével, mert személyében bizony egy lelkes, szorgalmas, soha el nem fáradó szerencsétlenséggel találkozhatunk. Mint a fentiekből már kitűnt, ez a személy öndefiníciója szerint történész, és sajnos ennek fényében tevékenykedik.
Már az elején leszögezném, hogy sok egetrengető ostobaságot olvastam és hallottam a történelem terén, kezdve az ötvenes éveket idéző marxista baromságoktól egészen a brutális ősmagyarkodásig, tehát engem igazán nehéz meglepni, de ennek az embernek a munkássága mindent visz. De nem húzom tovább az időt, csapjunk mindjárt a lecsóba egy-két izgalmas, válogatott idézettel.
Első górcső alá vett cikke legyen a jónevű Kecskemét város települési néveredete. Kelta alapítású 3107 éves település?
"Ki kell térnem Aba Sámuel királynevünk eredetére, mely a fenti etimológia szerint szintén érthetõ õsmagyar mondat. Szótagolva az értelme: Aba = Napisten + Sámu = Sámán, szem-mén fõpap + el = él (elsõ, vagyis fõpap). Összeolvasva: Aba Sámuel = Napisten-apa,-Fõsámán, a magyarok szent fõpapja, a király helyettese. Szent István királyunk után keletkezett trónviszály következtében került megkoronázásra, mint papkirály. Kecskemét néveredetének a megértéséhez fontos példaként fog elõttünk szolgálni."
Tudom, hogy nem vagyok túl koncepciózus, de mondanivaló alapján nehéz elemezni ezeket a mélyen szántó gondolatokat. Így lássuk a következő idézetet ugyaninnen:
"Még mielõtt a kérdés megválaszolására térnék, a történelmi idõkbõl gondolatban a napjainkig kell ugornunk, vagyis a 3. évezred elejére. Kecskemét városától nem messze az Északi-középhegységben egy ma is jól körülhatároló területen, a Nógrádi-tájegység terül el. Tudjuk, hogy arra a vidékre õsidõk óta elsõsorban bányászattal és ipari tevékenységgel összefüggõ gazdálkodás a jellemzõ. Nézzük meg, milyen nemzetséget alkotnak a nógrádi emberek?

Van a nógrádi embereknek, bányászoknak egy különleges mondásuk. Ha közeleg a munkaidõ vége, a vezetõjük felszólítja õket, hogy sitta. Vajon feltûnik-e az olvasónak, hogy ezt a szót, hogy sitta, mintha már olvasta volna ebben a tanulmányban? Igen kérem, a hettita Sittar fõisten, és a nógrádi sitta munkavége felszólítás etimológiája a legközvetlenebbül összefügg egymással. Az ókori hiedelmek szerint, a napisten reggel felkel az éjszakai országából, és a nap folyamán végigutazza a nappali égbolt országát, és esete lepihen az éjszakai (esthoni) országában."

Az ember ilyenkor elgondolkozik, hogy vajon a "sitta" szó rejtélyes eredetét kezdje-e el boncolgatni, vagy esetleg fusson-e neki a Nógrád és Kecskemét közötti távolság felmérésének. Az idézet mindenesetre magáért beszél. Feltételezem, hogy a kedves olvasókat már percek óta foglalkoztatja a cikk címe, hogy valójában mit is jelent Kecskemét neve, és hogy tényleg egy ősi településről van-e szó. Nem húzom tovább az időt, itt a megfejtés:
"[...]Összeolvasva az elsõ szórész jelentése: Kecske = Kelta-napkirály-országa. [...] A mét szórész megfejtése további igen izgalmas eredetet mutat. Kiegészítve az õsi rövidítés miatt kiesett betûkkel a jelentése: mét = mé(n)-t(a), vagyis mén-tanya. [...] Kecskemét = Kelta-napország-mennyei-teremtõ-õsanya-népe, õsi magyar mondatot takarja. A kelta népvándorlás a Hettita Birodalom i.e.1116-ban történt megdöntésével vette kezdetét. Ha megbecsüljük, hogy a mintegy ezer kilométeres vándorlás Kecskemétig több évig is eltartott, akkor legkorábban i.e. 1100-ra becsülhetõ a város alapítása. A mai évszámhoz (2007.) viszonyítva 3107 évvel ezelõttre keltezve. "
Azt hittétek, hogy Kecskemét nevének eredete olyan nevetségesen egyszerű, hogy a "kecske" meg a "mét" szó összetételéből ered? Hát TI vagytok a hülyék! Há! Háhá!
Ezt a cikket átugorva, nézzünk azonnal egy másikat: A magyar nemzeti ereklyék ősi eredete. (A magyarok ősei a piramisépítők népe?) A szemfüles olvasó már a cím olvasásakor gyanút fog, hogy a hülyeségmérő ki fog lengeni, így itt is fölöslegesnek tartom, hogy részletekbe menően ismertessem a témát. Úgyhogy megint csak szemezgessünk!
"Az Egyiptomi õshazából kiszorult magyar árja (kiáradó) népesség Kis-Ázsián és a Kaukázuson keresztül mintegy ezer év alatt jutott el sorban utolsó állomásához, a Kárpát-medencei végleges államalapításához. A téma szerint ezzel a kérdéskörrel is csak a nemzeti színek mértékéig foglalkozom. Még annyit írok róla, hogy a honfoglalás kori Kárpát-medence õslakosságát úgy kell elképzelni, mint az Egyiptomból és a Kaukázus környékérõl már elõzõleg, évezredek alatt kiáradó népelemek királyságainak országát. Sok kiskirály, szétesõ hatalmi szerepkörrel."
Bizony! Ez pedig majd jusson mindenkinek az eszébe, amikor a bőrfejűek az árja európai nemzetekről beszélnek. Nem holmi magas, szöszi SS keretlegényekre kell gondolni ilyenkor, hanem a kiáradó egyipto-magyarokra.
A fentiek alapján tehát egészen jól körvonalazódik az a történelemkutatási módszer, amit jelen személy használ:
  • Végy egy-két tényleg létező dolgot (település, szavak, koronázási jelképek, mitológiák) és eseményt
  • A rengeteg - számodra ismeretlen - fehér foltot töltsd ki megcáfolhatatlannak beállított tündérmesékkel
  • Nyelvészkedj, de lehetőleg minden tudományos módszert látványosan negligálva
  • Előre védd ki a kritikát azzal, hogy a valódi történészeket "habsburgiánus zsidóbérenceknek*" titulálod
  • Folytass aktív levelezést más hivatásos sumér-párthus-kelta-egyipto-hunológusokkal, kerülj a "szakma" élmezőnyébe
De nem fárasztom tovább a kedves olvasókat, akit érdekel, az maga járjon utána ezeknek a válogatott blődségeknek, esetleg szerezzen néhány harsány röhögéssel teli órát családjának és ismerőseinek egy felolvasóest keretein belül.

(A cikk nem számít politikai állásfoglalásnak, pusztán az alternatív történelemhamisítás és a nyelvészkedő bohóckodás rosszmájú lehúzása, úgy, mint ez a cikk itt. Alapvetően nem egy személy lejáratása a cél, hanem egy szubkultúra kritizálása.)

*Ez szó szerint nem hangzott el, jelen szóösszetétel az én ad hoc megfogalmazásom.

10 megjegyzés:

neozsivany írta...

Há' persze. Meg azt is tudjuk, hogy a szárdok is magyarok, mivel ott van a település, melynek neve Sárbogárd és egyértelmű, hogy az archaikusan Szárdbogárd volt:DDD

Lombroso írta...

Dánia fővárosa pedig Kappanhágó. A Biblia pedig hemzseg a magyar nevektől...

MJ írta...

Szerintem Sárbogárd neve egyértelműen egyiptomi eredetű kell, hogy legyen, hiszen eredetileg Szarbogár volt, "d" képzővel ellátva, ezzel bizonyítva, hogy az ősi egyiptomi kultúrát a magyarok hozták létre, csak ezt eltitkolják előlünk az onnan kivándorló zsidók. Hiszen hol vannak szar-, azaz ganajtúró bogarak? Hát persze, hogy Egyiptomban!

Mester Úr írta...

Én azt hittem, hogy mindenki magyar volt, még úgy az ősrobbanás után pár évvel, csak nagyon unalmas volt az az egy nyelv meg, hogy mindenki ugyanúgy nézett ki, így voltak akik kisebb frakciókba tömörültek és elmentek máshova és csináltuk maguknak új külsőt, meg új nyelvet.
A magyarok meg azért jöttek ide, mert ha már mindenki ezt teszi ők sem akartak kimaradni...:DDDram

stark írta...

Ha már itt tartunk:
Karakorum és Karakoszörcsög.

Na? Egyértelmű, Genghis Khan is magyar volt.

stark írta...

Upsz, most néztem, sikerült Dzsingisz Kán nevét angol helyesírással leírni. Orbán Viktor Nemzetvédő Kisnyilas alakulata most biztosan rám fog szállni...

stark írta...

Mellesleg ez a nyelvészkedés a leghülyébb dolog a világon, ugyanis maximálisan figyelmen kívül hagyják ezek az idióták, hogy az általuk felhozott nyelvek grammatikában és bizonyos kifejező eszközökben még köszönőviszonyban sincsenek a magyarral. Ezzel az erővel már minden hasonló szóval nyelvrokonságot alakíthatunk ki bármilyen néppel.

Sőt, jobb ha George Bush nem tudja meg, hogy a 'kard' és a 'vért' perzsa eredetű szavak, mert a végén Irán helyett minket találnak lebombázni.

MJ írta...

Nahát, jellemző judeobolsevik horthysta (Fater óhéber fehér dumája után szabadon) hozzáállásra vall, hogy Dzsingisz kán nevét végül helyesen írod, de Karakószörcsök fajmagyar nevét már aljas Jordán-pozitív nyilasfasiszta megfontolásokból eltorzítod.:)
Amúgy ha arra gondolok, hogy a francia "qui" kérdőszó nemcsak ejtésében, hanem jelentésében is azonos a mi "ki" kérdőszavunkkal, akkor egyértelmű, hogy a kelta gallok is tőlünk származnak.:) Nem véletlen, hogy a lascaux-i barlangrajzok is fajtiszta magyarok.:)
Ha már előjött Irán, a vásár szavunk középperzsa átvétel, a bazár szavunk pedig ugyanebből a középperzsa szóból törökbe átment és tőlük átvett jövevényszavunk (ez tényleg igaz:)), úgyhogy a fajmagyar nyelv még duplázásra is képes.:)

neozsivany írta...

Arról nem is beszélve, hogy Arisztotelész is magyar volt, csak valami köcsög direkt eltorzította a nevét. Eredetileg ugyanis Harisnyás Tóth Illés volt a neve...

MJ írta...

Már jól kezdődik a nap.:)
Platón pedig azért volt magyar, mert a nevét is onnan kapta, hogy mindig egy sziklaplatón szónokolt.:)