2008. október 4., szombat

Tarka magyarok és a 'Roma Gárda'...

Forrás: Index

Az országunkra fröcsögő barna esőt most egy újabb hatalmas erő próbálja megállítani. Hős miniszterelnökünk után most melegszívű magyarok egy kis csoportja emeli fel a hangját. Én meg lassan tényleg nem hiszem el, hogy ilyen ország létezik, még úgy sem, hogy konkrétan benne élek. Amikor a mezőgazdasági dolgozók tüntetnek, akkor az három mondatos hír, ha meg néhány hülye hirtelen azt hiszi, hogy egy hihetetlenül multikulturális országban él, amely sej de sokszínű, akkor már minden nap Geszti Péter feje tűnik fel valamelyik TV adón.

Lássuk be, messze vagyunk még Franciaországtól, vagy Nagy-Britanniától, melyek etnikailag tényleg sokszínű és változatos országok. Majd ha mi is eljutunk addig, akkor azt majd látni is fogjuk a bűnözési statisztikákon. Nem mintha a jelenlegi nem lenne elég szar.

Szép dolog a kirekesztés ellen tüntetni, de nem kéne egy teljes nemzetre ráaggatni egy jelzőt, amely mindent tükröz, csak a valóságot nem. Jó, hogy Geszti Pétertől tudom meg milyen sokszínű országban élek mostanában.

Egy nagyon pozitív pontja az eseménynek, hogy egyben a felesleges rendőri erőszak ellen felemeli a hangját, és ugyancsak nem rejti véka alá a véleményét a vidék enyhén szólva is siralmas közbiztonságáról, és a politikusok megosztó tevékenységéről. Nem véletlen nem szeretnék Gyurcsányt a felvonulók között látni, aki ennek ellenére - állítása szerint - meg fog jelenni.

Miközben ezeket a sorokat írom, az Index élő közvetítését hallgatom a felvonulásról. Néhány felvonuló egy perccel ezelőtt éppen arról beszélt, hogy a szélsőjobb agresszív megmozdulásainak a táptalajt a jelenlegi baloldal - és azon belül persze Gyurcsány Ferenc rossz kormányzása - adja. Tehát, így az Index álltal mutatott kép alapján messze jobb kép alakult ki bennem a felvonulásról, mint amit a szerencsétlen címválasztás és maga az alap szellemiség keltett.

Összességében azonban mégis azt mondanám, hogy ez a felvonulás alapvetően egy olyan probléma ellen irányul, amely jelenlegi problémáinknak a tünete, és nem az oka.

És most jön a legérdekesebb, kéretik feszülten figyelni, íme egy figyelemre méltó rész a belinkelt Index cikkből:

Az esemény biztosításában részt vesz a készenléti közrendvédelmi akciócsoport [ezt talán nagy betűvel kellett volna írni - a szerk.] nevű roma szervezet és az In Kal is. Törvényesen bejegyzett civil mozgalom, ami rendezvények biztosításában is részt vesz, mondta el Daróczi László a szervezet helyettes vezetője. Tudósítónk a helszínen civil ruhás, headsetes embereket is látott. Amikor megkérdezte tőlük, hogy milyen szervezethez tartoznak, azt válaszolták neki, hogy távozzon.

Na, itt azért gúvadt a szemem, mert ez a szervezet koncepcióban eddig nagyon Magyar Gárdának tűnik, csak más előjellel. Az interneten utána kerestem a csoportnak, és találtam is rá pár hivatkozást.

Iderakom őket, hogy olvasgassatok:
http://www.heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=158886
http://www.hetivalasz.eu/cikk/0807/ha_a_rendor_nem_segit
http://hvg.hu/itthon/20080708_egyesulet_rendor_ugyeszsegi_vizsgalat.aspx

Először is, az Index belinkelt cikkjén kívül semmilyen utalást nem találtam arra, hogy a szervezet roma lenne. Viszont a linkekben leközölt cikkek többször is említik, hogy ez a szervezet több helyen gyakorlatilag rendőrként próbál fellépni, és még a rendőrség szimbólumához hasonló jelképet is használ. Érdekes módon a Gárdáról naponta hallani valamit, de ez a szervezet még sose került gorcső alá, pedig nem ártana róluk is többet megtudni, mert sok szempontból aggályosak - például abból a szempontból is, hogy büntetett előéletű személyek is vannak a tagjai közt. Javaslom, hogy ezen az oldalon próbáljuk kicsit pótolni ezt a hiányt a jövőben.

Tekintve, hogy a felvonulás még nem ért véget, valószínűleg még fogok update-elni ehhez a bejegyzéshez, illetve, amennyiben a 'helyszíni tudósítónk' MJ lesz, akkor majd olvashatjátok később az ő beszámolóját is.

Update:
A felvonulás véget ért, és szerintem elérte célját. Legalábbis, ebben az országban az, hogy az erőszak ellenes felvonuláson nem történik erőszak, már határozottan eredménynek számít. Gyurcsány természetesen nem bírta ki, és megjelent. (itt majdnem azt írtam, hogy 'Gyurcsány nem bírta ki, és elment' de az kicsit félreérthető lett volna - a szerk.) Végeredményben, a Tarka Magyar pozitívabb eseményként végződött, mint amilyennek az elején gondoltam.

5 megjegyzés:

Lombroso írta...

Nem akarok okoskodni, de szerintem a headsetes alakok nem a romáktól vannak, hanem az NBH-tól.

Névtelen írta...

Hát ezek legalább nem gyújtanak fel semmit, meg nem női ruhában rohangáló férfiak, akik pávatollat dugnak a seggükbe. A békéért és összetartozásért szerintem igenis jó összegyűlni egy olyan ország szívében, amit lassan már menetrendszerűen minden nemzeti ünnepen feldúlnak.

stark írta...

"Nem akarok okoskodni, de szerintem a headsetes alakok nem a romáktól vannak, hanem az NBH-tól."

Na ja, nekem is ez lett volna a tippem. Nem tudom, hogy az indexes cikkíró hitte azt, hogy a romákhoz tartoznak, vagy csak rossz szemantikával lett írva a cikk - inkább ez utóbb- de kétségtelen úgy jött le.

Egyébként ha az NBH-tól voltak, akkor ilyen viselkedéssel kb. annyira voltak feltűnésmentesek, mint Tomcat egy melegfelvonuláson. Egyszerűbb lett volna nekik azt hazudni, hogy 'jónapot, mi az InKaltól vagyunk, kérem ne zavarjon munka közben, viszlát'. Elvégre nemzetbiztonságiak, vagy mi a fasz, fedésben kéne dolgozniuk. Ennyit arról, hogy mennyire jó a titkosszolgálatunk a beépülésben.

'Hát ezek legalább nem gyújtanak fel semmit, meg nem női ruhában rohangáló férfiak, akik pávatollat dugnak a seggükbe. A békéért és összetartozásért szerintem igenis jó összegyűlni egy olyan ország szívében, amit lassan már menetrendszerűen minden nemzeti ünnepen feldúlnak.'

Na igen, azért messze ez volt a legkulturáltabb felvonulás az utóbbi időben. Csak, mint ahogy kifejtettem, a címválasztással, meg magával az alapkoncepcióval valami rózsaszín kis multikulti ízt adtak az egésznek, ami azért kicsit gáz egy majdnem teljesen homogén államban, másrészt az erőszak mint jelenség ellen tüntettek, ami jó dolog, csakhogy az - mint mondtam - a tünete a jelenlegi válságnak, vagyis az okot kéne megszüntetni.

Az okok pedig nagyrészt:

a. gazdasági válság, ami nagyrészt a baloldali kormányzás műve, akik a radikálisok szerint - természetesen cionistazsidókomcsimittudoménmik

b. az ellenzék és a kormány megosztó politikája

c. tökéletes neglegáció a politikai elit körében, amikor a fenti két problémáról van szó.

Nem véletlen, hogy a felvonulók mind a kormány, mind az ellenzékkel szemben tettek megjegyzéseket. Vagyis a felvonulás alapban nem volt hülyeség, csak a cél nem a legmegfelelőbb, és az alapvető ideológia bődületesen nem illik a környezethez, dehát - sajnos - ez egy alapvető hibája a magyarországi liberálisoknak.

MJ írta...

A tudósításnak természetesen eleget teszek, végül nem bántam meg, hogy elmentem "szemtanúskodni".:)
Ha már szóba jöttek a melegek, láttam egy július 5-ikén is feltűnt transzparenst, és ehhez rengeteg szivárványos zászló is társult - tehát jelentős volt az átfedés -, csak erre most nem tudott ráépülni az Új Generáció, meg a Bibliával vonagló papi ruhába öltözött emberek és ikonos melegek is elmaradtak. A menetet viszont így is a különböző szervezetek uralták, és egyáltalán nem volt olyan érzésem, hogy tényleg az átlag magyarok mentek volna ki.
Civil rendőrből és In-kalosból is rengeteget láttam, de a legdurvábbak Fletó személyi testőrei voltak, akik simán arrébb löktek bárkit a sajtósok közül, amikor úgy tartotta a kedvük. Viszont én magam is voltam olyan helyzetben, hogy akár homlokon is lőhettem volna a miniszterelnököt, ha akartam volna - na, most szállhat rám az NBH, ha eddig még nem tette volna meg -, hiszen még motozás sem volt, amikor az Erzsébet téren beengedtek a kordon mögé a 18 körüli rendező srácok. (Bezzeg, amikor a turul szoborhoz mentem júliusban, ahol még balos ellentüntetők sem voltak, akkor mégis mindenkit alaposan megmotoztak...)
Na jó, már így is túl sokat meséltem, a többi inkább megy a bejegyzésbe.:)

neozsivany írta...

"a. gazdasági válság, ami nagyrészt a baloldali kormányzás műve, akik a radikálisok szerint - természetesen cionistazsidókomcsimittudoménmik

b. az ellenzék és a kormány megosztó politikája

c. tökéletes neglegáció a politikai elit körében, amikor a fenti két problémáról van szó."

d. a fenti három pont eredményeképp létrejött apatikus tespedtség az "istenadta nép" körében.

e. Mely tespedtségből következik a közügyek iránti kötelező érdeklődést felváltotta egyfajta szemellenzős hozzáállás.

f.Ezt látva a mindenkori hatalom arra a meggyőződésre jutott, hogy ezekkel bármit meg lehet csinálni, hisz már nem akarnak mást csak túlélni. Ahhoz meg, hogy még hálásak is legyenek közben elég, ha meghatározott időközönként(4év) dobnak nekik valami extra csontot...